AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.13 // 2.4.2016

RoPS teki huiman nousun (PK-35 Vantaa-RoPS 3-4)

RoPS teki huiman nousun (PK-35 Vantaa-RoPS 3-4)

RoPS juhli voittoai. (Kuva: Juha Tamminen)

PK-35 Vantaa ja RoPS järjestivät huikean maalijuhlan Vantaan Myyrmäessä. Ottelu päättyi 2415 katsojan edessä kolmen maalin takaa-ajoasemassa olleen RoPSin vierasvoittoon 4-3.

Rovaniemen Palloseura ja PK-35 Vantaa tarjoilivat Myyrmäen Jalkapallostadionilla tärisyttävän jalkapallotrillerin. RoPS ryösti pisteet Napapiirille huikaisevalla viimeisen 40 minuutin nousulla. PK-35 puolestaan osoitti olevansa täysin valmis Veikkausliigaan.

Molemmat joukkueet joutuivat otteluun ilman kapteeneitaan. Rovaniemen Palloseuran Antti Okkonen toipuu jalkaleikkauksesta. PK-35:n kapteeni Kim Raimilla puolestaan on nilkkavamma.

Okkosen lisäksi RoPS:n keskikentältä puuttuivat Eetu Muinonen, edelleen pelioikeutta odotteleva Mamut Saine sekä viime hetkellä myöskin Mika Mäkitalo. PK-35:n poissaolot osuivat pahiten puolustuspäähän.

Näistäkin huolimatta Myyrmäen liukaspintaisella tekonurmella nähtiin korkealuokkaista jalkapalloviihdettä. Veikkausliigakausi 2016 on alkanut ryminällä.

Rovaniemen Palloseura vyöryi PK-35:n maalille heti alkuminuuteilta. Ensimmäisen vartin ajan RoPS näytti vahvasti siltä, miltä hallitsevan Veikkausliigan hopeamitalijoukkueen pitääkin.

Lähes suoraan avausvihellyksestä Ville Saxman pääsi nousemaan vaarallisesti oikeaa laitaa kohti PK-35:n päätyä. Keskitys lähti tarkasti kohti Michal Mravecia, jonka laukaus kilpistyi PK-35:n puolustajiin.

Pari minuuttia myöhemmin Saxman itse pääsi kokeilemaan isäntien maalivahti Daniel Kollarin virettä Janne Sakselan antamasta kulmapotkusta.

PK-35:n Etelä-Amerikan vahvistukset vilauttelivat vaarallisuuttaan 10 minuutin kohdalla. Lucas Garcian keskitys löysi vapaana päivystäneen Lucas Kaufmanin. Kaufmanin veto viuhui aavistuksen ohi yläkulman.

RoPS iski nopealla vastahyökkäyksellä. Aleksandr Kokko oli senttien päästä tyhjästä PK-35:n maalista. Yritys kilpistyi Kollarin viime hetken pelastukseen.

Puoliajan edetessä PK-35 pääsi paremmin ottelurytmiin mukaan. Taitavana tiedetty joukkue esitteli omaa vaarallisuuttaan. Vantaalaiset isännät rankaisivat kahdesti reilun viiden minuutin sisään RoPS:n puolustuksen virheistä.

Yerai Vilaboan keskitys löysi Rovaniemen Palloseuran pilkun kohdalla täysin vapaana päivystäneen Njazi Kuqin. Kuqilla oli helppo työ viimeistellä avausosuma 1-0. Aleksi Ristola tyylitteli lähes samoilta sijoilta 2-0. Tilanne käynnistyi RoPS-puolustuksen harhasyötöstä.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen suoritti puoliajalla ainoastaan yhden pelaajavaihdon. Michal Mravec poistui kentältä nuoren Aapo Heikkilän juostessa sisään. Samalla myös keskikentän pelaamista tarkennettiin.

Toisen puoliajan ensimmäiset minuutit näyttivät uhkaavasti samalta, mihin ensimmäisellä puoliajalla jäätiin. PK-35 hyödynsi salamannopeasti keskialueen pallonmenetyksen. Nopeasta vastahyökkäyksestä Kuqi saattoi kaunistella isännille jo 3-0.

RoPS oli kaivanut puoliajalla taistelutahdon takaisin, eikä sitä yksi ylimääräinen takaiskumaali enää nujertanut.

Hyvällä prässillä Robert Taylor sai riistettyä pallon PK-35:n kenttäpuoliskolla. Aleksandr Kokko nappasi pelivälineen, nopea siirto Aapo Heikkilälle ja vasta seitsemän minuuttia Veikkausliigaa pelannut Heikkilä käynnisti RoPS:n takaa-ajon.

PK-35 Vantaa ajautui puolustusasetelmiin rovaniemeläisten prässätessä aktiivisemmin päälle. Robert Taylor haisteli 67. minuutilla laukaisupaikan pitkälti yli 20 metristä. Painava kuti leijaili PK-35:n maalivahti Kollarin ulottumattomiin. Pelin suunta kääntyi kohti Napapiiriä.

Aleksandr Kokko oli 72. minuutilla jo senttien päässä läpiajosta. Hänen sijaansa Ville Saxman täräytti pomppivalla kaukolaukauksella RoPS:n tasoihin, kun ottelua oli pelaamatta tasan viisitoista minuuttia.

Roolit vaihtuivat reilu 10 minuuttia ennen päätösvihellystä. Tällä kertaa Kokko pääsi ohjaamaan Ville Saxmanin vedon tarkasti kohti alakulmaa. Myyrmäen liukas kenttä osoittautui toistamiseen isännille petolliseksi.

PK-35 haki viime hetken kiriä vaihtamalla Pablo Counagon kolmanneksi hyökkääjäksi. RoPS vastasi siirtoon ottamalla voittomaalin tehneen Aleksandr Kokon kentältä. Tilalle tuli toppari Jarkko Lahdenmäki.

Ottelun viimeiset minuutit olivat enemmän asemasotaa. PK-35 ei enää yltänyt todellisille tekopaikoille. Pisteet matkasivat Rovaniemen suuntaan vaiherikkaan ottelun päätteeksi lukemin 3-4 (2-0).

Lisää uutisia