AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.11 // 18.3.2016

Korkeakunnas ESS:lle: "Tavoite uusi hieno foto seinälle"

Korkeakunnas ESS:lle: "Tavoite uusi hieno foto seinälle"

"Toke" näkee FC Lahden haastajana Liigacupin finaalissa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti tavoittelee lauantaina kauden ensimmäistä mestaruuttaan ja kaikkiaan kolmatta Liigacupin ykkössijaa.

Seinäjoella pelattavassa liigacupin finaalissa vastaan asettuu hallitseva Suomen mestari SJK. Kuhnureitten päävalmentaja Toni Korkeakunnas uskoo joukkueensa yllätysmahdollisuuksiin nimivahvaa pohjalaismiehistöä vastaan. Kisapuistoon mahtuisi hyvin tuore mestaruuskuva.

- Kyllähän pokaali on aina pokaali ja se jää historiankirjoihin. Edelliset liigacupin mestaruuskuvat ovat aika isosti näkyvillä meidän sosiaalitiloissa. Totta kai meidän tavoite on ottaa uusi hieno foto sinne seinälle, että voidaan peitellä niitä vanhempia naamoja, naurahti Korkeakunnas Voiman Sportin haastattelussa Etelä-Suomen Sanomien mukaan.

Finaalitappio ei olisi nuorentuneelle joukkueelle katastrofi, sillä jo pelkkä loppuotteluun pääsy on motivoiva palkinto hyvin sujuneesta talviharjoittelujaksosta.

- Siitä ei ole taloudellista hyötyä, mutta se kertoo siitä, että talvi on mennyt hyvin. Erityisesti meille se kertoo siitä, että nuoret pelaajat ovat lyöneet itsensä läpi Suomen eliittiin. Hallitseva Suomen mestari tulee vastaan heidän kotikentällään, joten olemme selkeä haastaja. Olemme kuitenkin pelanneet aika ennakkoluulottomasti nimekkäitä vastustajia vastaan. Jos me pystymme tasaiseen kamppailuun ja pieneen yllätykseen, niin uskon sen antavan meille lisäbuustia neljän viikon päästä käynnistyvään Veikkausliigakauteen.

Kuhnureiden nuorekkaan ja nopeajalkaisen joukkueen tavoitteena on pelata aggressiivista ja vauhdikkaaseen suunnanmuutospelaamiseen perustuvaa jalkapalloa. Uudistettua pelitapaa on ajettu sisään talven harjoitusotteluissa.

- Haluamme olla energisempiä ja juoksuvoimaisempia. Olimme viime vuonna ajoittain liian passiivisia. Tietynlainen nälkä ja halu ei ollut riittävällä tasolla. Olemme harjoitelleet talven aikana korkeampaa prässitasoa ja aktiivisempaa pallonvoittamista vastustajan kenttäpuoliskolla. Haluamme pelata intohimoista jalkapalloa, selvensi Korkeakunnas.


Liigacupin finaali SJK – FC Lahti Seinäjoen Wallsport Areenalla lauantaina 19.3. kello 16.00 alkaen! Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa, joiden tarjontaan pääset tutustumaan tästä linkistä.

Lisää uutisia