vko.10 // 11.3.2016

​HIFK kaatoi RoPSin niukasti

"Salmari" iski HIFK:n voittomaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK ja RoPS kohtasivat perjantaina 11.3. harjoitusottelussa Sonera Stadiumilla. Ilman yleisöä pelattu ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen HIFK:n 3-2 (2-0) kotivoittoon.

HIFK:n riveihin täksi kaudeksi siirtynyt Juho Mäkelä vastasi ottelun avausmaalista 8. peliminuutilla. Nnaemeka Anyamelen vasemmalta laidalta antama matala keskitys löysi maalin edestä Mäkelän, joka tuikkasi pallon varmasti verkkoon ohi RoPS-maalivahti Ricardon. 1-0 maalin jälkeen HIFK:n keskikenttäpelaaja Xhevdet Gela oli lähellä tehdä ehkä kauden hienoimman IFK-osuman, mutta Gelan volleylaukaus jysähti vain RoPS-maalin tolppaan.

Ottelun 17. peliminuutilla Eero Peltonen vei HIFK:n 2-0 johtoon. Juho Mäkelän puolenvaihto tavoitti Joni Korhosen, joka tiputti boksin sisällä Peltoselle – Peltoselta varma viimeistely ja pallo alakulmaan.

Puoliajalle siirryttiin kauden ensimmäistä ottelua kotikentällään pelanneen HIFK:n 2-0 johdossa.

Toisella puoliajalla RoPS otti ottelun komentoonsa. Se loi jatkuvasti peliä oikean laidan kautta parivaljakko Janne Sakselan ja vaihtopelaaja Aapo Heikkilän johdolla. RoPSin 2-1 kavennusmaali syntyi juuri oikealta laidalta annetusta keskityksestä, kun laitapuolustaja Ville Saxman pääsi puskemaan pallon takatolpalta sisään ohi HIFK-maalivahti Carljohan Erikssonin.

Vaihdosta kentälle tullut Ville Salmikivi vastasi HIFK:n 3-1 johtomaalista. Pitkän kuljetuksen päätteeksi Salmikiven pomppulaukaus yllätti maalille vaihdetun 1998-syntyneen Juhani Kankaan täydellisesti ja pallo upposi hieman helpohkosti oikeaan alakulmaan.

Niin ikään kentälle toisella puoliajalla vaihdettu RoPS-toppari Jarkko Lahdenmäki kavensi tilanteeksi 3-2 noin viisi minuuttia ennen päätösvihellystä. Lahdenmäki pääsi sutimaan takatolpalta pallon sisään oikealta laidalta annetusta keskityksestä.

Loppulukemat kirjattiin lopulta Helsingin IFK:lle lukemin 3-2 (2-0). Ottelu näytettiin suorana lähetyksenä HIFK Fotbollin Youtube-kanavalta, ja voit katsoa sen kahdessa osassa HIFK:n verkkosivuilla.

HIFK – RoPS 3–2 (2–0)

8′ 1-0 Juho Mäkelä (Nnaemeka Anyamele
17′ 2-0 Eero Peltonen (Joni Korhonen)
72′ 2-1 Ville Saxman
84′ 3-1 Ville Salmikivi
86′ 3-2 Jarkko Lahdenmäki