AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.10 // 11.3.2016

​Malinen kaipasi jämäkkyyttä puolustuspeliin

​Malinen kaipasi jämäkkyyttä puolustuspeliin

Juha Maliselle jäi hyvää ja huonoa käteen HIFK-ottelusta. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS joutui taipumaan perjantaisessa harjoitusottelussa HIFK:lle maalein 2-3.

RoPS-luotsi Juha Malisen mukaan ottelun alku näytti hyvältä.

- Meiltä oikein hyvä alku, noin kymmenen ensimmäistä minuuttia oli erittäin vahvaa. Pelattiin hyvin yhteen joukkueena ja saatiin paine vastustajan päähän, eikä vastustaja juuri pääsyt viivan yli. Se oli ryhdikäs alku, Malinen sanaili RoPSin verkkosivuilla.

- Mutta sitten jossain vaiheessa vastustaja pääsee hyökkäämäänkin. Se tapahtui 3-4 kertaa, että joka kerta tapahtui jotain erikoista. Yhden kerran Abdou Jammeh meinasi kaatua pallon kanssa, yhdestä tuli maali, yhdestä tuli ylähirsi ja yhdestä taas maali. Siinä ei oikeastaan vastustajalla ollut rakenneltuja tilanteita. Puolustuspeli ei vain ollut tarpeeksi jämäkkää, eikä maalivahti tukenut puolustuspeliä kuten olisi pitänyt. Pelissä oli löysyyttä.

Osasyy takalinjojen "löysyyteen" ilmeni jo ottelun kestäessä.

- Puoliajalla yksi asia selvisi. Ricardo oksensi kopissa ulos kaiken, mitä siellä oli. Pelaajat sanoivat, että olivat huomanneet jo kentällä, että asiat eivät ole kunnossa. Sieltä puuttui maalivahdin kannalta täysin ohjauspeli ja jämäkkyys, jota hänellä oli SJK:ta vastaan, Malinen kertoi.

- Toisella puoliajalla kentälle laitettiin nuori Juhani Kangas. Juhani pärjäsi oikein mukavasti. Otti selvästi askeleen eteenpäin. Hyvä ja lupaava, mutta se maali meni helposti.

Toisen puoliajan vaihdoista RoPSin peli tuli selkeästi aktiivisemmaksi.

- Pelin aikana teimme kaikkiaan kahdeksan vaihtoa. Kun tuoreita miehiä tulee, niin se vaikuttaa kahdella tavalla. Vauhtia tulee kentälle, mutta toisaalta yhteinen pelihomma kärsii. Siinä oli ehkä intoa enemmän kuin hiottua joukkuepeliä. Mutta se oli hyvä, että monet saivat antaa näyttöjä ja pääsivät kirmailemaan kentällä. Pelillisesti paras jakso oli ihan alku, mutta on sieltä paljon hyviä asioita poimittavissa muualtakin.

- IFK rankaisi aika railakkaasti, mutta kyllä meidän täytyy niissä tilanteissa katsoa myös itseämme. Ja kyllähän IFK osoitti jo viime vuonna kotikentällään, että he ovat vaikeasti voitettava joukkue, Malinen kehaisi myös vastustajaa.

Lisää uutisia