FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.07 // 20.2.2016

PK-35 Vantaan finaaliunelma haihtui (IFK M-PK-35 Vantaa 3-0)

PK-35 Vantaan finaaliunelma haihtui (IFK M-PK-35 Vantaa 3-0)

IFK Mariehamn kaatoi Liigacupin viimeisessä ottelussaan PK-35 Vantaan selkein 3-0 (2-0) -lukemin ja murskasi vantaalaisten haaveet finaalipaikasta.

IFK iski Aleksei Kangaskolkan ja Thomas Mäkisen osumilla kahdesti jo ensimmäisen vartin aikana ja Josef Ibrahim sinetöi loppunumerot toisella puoliajalla.

PK-35 Vantaan miehet kärsivät lauantai-iltana vuoden ensimmäisen tappionsa, kun se hävisi IFK Mariehamnille vieraissa maalein 3-0. Nousijajoukkue oli aloittanut Liigacupin mallikkaasti, mutta neljän ottelun tappioton putki päättyi lopulta Ahvenanmaalla. Tappion myötä kariutui myös Punamustien mahdollisuus Liigacupin loppuotteluun.

Vierasjoukkueella oli takanaan pitkä matkustuspäivä, mikä näkyi ottelun alussa pelaajien otteissa. Punamustien peli yski heti alusta lähtien ja tehokkaasti maalintekopaikkansa käyttänyt IFK Mariehamn karkasi jo aikaisessa vaiheessa kahden maalin karkumatkalle. Avausmaali syntyi jo neljännellä peliminuutilla, kun Josef Ibrahim tarjoili keskityksen oikealta laidalta ja Aleksei Kangaskolkka puski isännät johtoon.

IFK Mariehamn lisäsi johtoaan jo 14. peliminuutilla kulmapotkutilanteesta. Thomas Mäkisen pusku epäonnistui täysin, mutta pallo jäi pomppimaan hänen eteensä. Mäkinen pääsi kääntymään ja laukoi pallon taka-alakulmaan.

Punamustien avausjakson vaarallisin maalintekopaikka nähtiin puolen tunnin pelin jälkeen, kun Ilari Äijälä pääsi Njazi Kuqin hienon seinäsyötön seurauksena nokikkain saarelaisten maalivahdin kanssa. Hyvän ottelun pelannut Marcus Nordqvist veti kuitenkin pidemmän korren.

Avausvarttia lukuun ottamatta PK-35 Vantaa piti selkeästi enemmän palloa, mutta vaarallisille maalintekopaikoille murtautuminen tuotti vaikeuksia. IFK Mariehamn sen sijaan puolusti tiiviisti ja pyrki pallon saadessaan nopeisiin hyökkäyksiin. Kotijoukkue käytti tilaisuutensa tehokkaasti hyväkseen ja lähti tauolle 2-0-johdossa.

Toinen jakso jatkui samoissa merkeissä, joihin avauspuoliaika oli päättynyt. PK-35 Vantaa piti palloa, mutta ensimmäinen maalintekopaikka avautui isännille. Ibrahim murtautui pian tauon jälkeen pitkän soolokuljetuksen päätteeksi rangaistusalueelle. Ruotsalaispelaaja pääsi laukomaan, mutta Kollar venytti kätensä pallon tielle.

Punamustilla oli 69. peliminuutilla hyvä tilaisuus nousta vielä maalin päähän, kun Pablo Counago pääsi yrittämään lähietäisyydeltä. Tällä kertaa kokenut espanjalaishyökkääjä ei kuitenkaan onnistunut suuntaamaan laukaustaan maalia kohti.

Kotijoukkueen ratkaiseva kolmas osuma nähtiin vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Brian Spanin matala keskitys ajautui koko rangaistusalueen läpi Ibrahimille, joka otti pallon haltuun ja laukoi näyttävien harhautusten jälkeen IFK Mariehamnin jo 3-0-johtoon.

PK-35 Vantaa haki loppuun asti kavennusosumaa, mutta lopulta vieraat eivät onnistuneet avaamaan maalitiliään. Lopputulokseksi kirjattiin saarelaisten 3-0-voitto, joten Punamustien tavoittelema Liigacupin finaalipaikka jäi lopulta haaveeksi.

Lisää uutisia