vko.07 // 15.2.2016

Inter kaatoi HIFK:n (FC Inter-HIFK 2-1)

Kuva: Juha Tamminen

FC Inter kaatoi HIFK:n Javenture Areenalla 2-1 (2-0)-lukemin. Turkulaiset taistelevat näin torstaina Liigacupin finaalipaikasta. Interin maalit viimeistelivät Benjamin Källman ja Joni Aho. HIFK:n kavennuksen teki toisen 45-minuuttisen alussa Domenico Fortunato.

Interin alku maanantain HIFK-ottelussa oli vauhdikas. Joukkue teki kaksi maalia reilun minuutin sisään pelin 11. ja 12. minuuteilla. Avausmaalin puski Joni Ahon vapaapotkusta maalin takayläkulmaan Benjamin Källman. Reilua minuuttia myöhemmin oli sitten Ahon vuoro.

Kokeneen laitapakin maalin kelpaisi mukaan mihin tahansa maalikoosteeseen. Kiiko näki HIFK:n maalivahti Saku Erikssonin seikkailevan ulkona maalistaan ja täräytti vapaapotkun HIFK:n maaliin reilun 60 metrin etäisyydeltä.

Interin kahden pikamaalin jälkeen peli tasoittui, eikä kumpikaan joukkue pystynyt luomaan enää supervaarallisia tilanteita. Vierailijoiden ainoa paikka tuli kulmapotkusta, jonka seurauksena Pauli Kuusijärvi laukoi ohi maalin. Interiltä pääsivät laukomaan lopussa Källman ja Guy Gnabouyou kuitenkin ilman tulosta.

Interin toisen jakson alku oli vaikea. HIFK pääsi peliin nimittäin heti mukaan tekemällä vajaan minuutin pelaamisen jälkeen kavennusmaalin. Maalista vastasi lähietäisyydeltä Domenico Fortunato.

Kaiken kaikkiaan Inter oli toisella jaksolla se vastaanottavampi osapuoli. Joukkue ei pystynyt pitämään palloa avausjakson tapaan, minkä seurauksena hyökkäykset jäivät turhan lyhyiksi. Interin toisen oikeastaan ainoaan tilanteeseen pääsi vaihdosta kentälle tullut Markus Blomqvist 70. minuutilla. Tuon tilanteen HIFK-vahti Eriksson luki kuitenkin hyvin.

Ottelun loppussa HIFK painoi päälle kuin yleinen syyttäjä. Se sai luotua muutaman pahalta näyttäneen hässäkän Interin maalille, mutta kotijoukkue kesti kuitenkin hyvin loppuun asti Jukka Lehtovaaran ja topparipari Faith Obilor-Pape Habib Sow johdolla.

Voiton myötä Inter nousi Liigacupin alkulohkossaan toiseksi FC Lahden kantaan. Voittamalla torstaina pelattavan ottelun HJK:ta vastaan Inter lunastaisi paikan maaliskuussa pelattavaan finaaliin. HIFK:n saldoksi Liigacupista jäi yksi voitto, yksi tasapeli ja kolme tappiota.