vko.05 // 4.2.2016

FC Interille niukka tappio Eerikkilässä

Inter hävisi torstain harjoitusottelunsa Eerikkilän urheiluopistolla. (Kuva: Christoffer Enckelman)

FC Inter hävisi torstaina Eerikkilän urheiluopistolla virolaisjoukkue FC Levadiaa vastaan pelatun harjoitusottelun lukemin 1-2 (0-1).

Avausjaksolla Interillä oli paikat mennä ottelussa johtoon. Juho Salminen oli läpi heti alussa, mutta Levadian maalivahti Prut Pikker torjui tilanteen hyvin. Hän sai myös torjuttua Guy Gnabouyoun vedon ylärimaan jakson lopulla.

Levadia siirtyi ottelussa johtoon reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Kaspar Nutso pääsi helpon näköisesti kuljettamaan pallon 16-alueen sisälle, josta hän laukoi sen maalin etukulmasta sisään.

Interin peli piristyi selvästi toisella jaksolla. Varsinkin Benjamin Källman toi hyökkäykseen roppakaupalla lisää vaarallisuutta.

Interin tasoituksen teki lopulta juuri vaihdosta kentälle tullut Källman 59. minuutilla. Hän pelasi Gnabouyoun keskityksen loppuun asti ja ehti palloon ennen Levadian maalilla toisella jaksolla pelannutta Vladislav Tsetkovia. Tämän jälkeen Inter-hyökkääjällä oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin.

Peli pyöri maalin jälkeen pääsääntöisesti virolaisten kenttäpuoliskolla. Interin hyökkäyspelaamisesta puuttui kuitenkin viimeinen terävyys.

Peli kääntyi kuitenkin lopulta Levadian voitoksi viimeisellä minuutilla. Inter-toppari Pape Habib Sow menetti pallon, jonka seurauksena Rasmus Peetson pääsi nokikkain Henrik Moisanderin kanssa. Inter-vahti sai torjuttua sijoituksen jalallaan taka-alueelle, jossa ensimmäisenä palloon ehti Gandu Marcelin. Hänellä oli lopulta helppo työ sijoittaa pallo maaliin.

Inter: Henrik Moisander (mv), Pape Habib Sow, Ari Nyman, Sebastian Mannström (Kaarlo Parkkinen 68. min), Guy Gnabouyou( Alban Ferati 76. min), Joni Aho, Kalle Kauppi, Solomon Duah (Egzon Belica 46. min), Juho Salminen (Benjamin Källman 46. min), Henri Lehtonen ja Faith Obilor.

Vaihdossa: Elias Tuomarila.