AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 25.10.2015

Vuorinen helpottui sarjapaikasta

Vuorinen helpottui sarjapaikasta

Petri Vuorinen kiitteli joukkueensa taistelua. (Kuva: Juha Tamminen)

0-2-tappiosta huolimatta VPS säilytti päätöskierroksen jälkeen kymmenennen sijansa, sillä FC KTP hävisi kotonaan Ilvekselle 1-2. Näin ollen vaasalaisjoukkue pelaa Veikkausliigassa myös kaudella 2016.

VPS hävisi Veikkausliigan viimeisellä kierroksella IFK Mariehamnille vieraskentällä 0-2. Se ei kuitenkaan kauaa päätösvihellyksen jälkeen VPS-leirissä surettanut, sillä Vepsun liigapaikka varmistui tappiosta huolimatta. Rankka kausi päättyi onnellisesti.

- Ei se kopissa ollut sellaista riemujuhlaa. Kaikilla oli aika tyhjä, mutta helpottunut olo, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen huokaisi seuran sivujen mukaan.

Vasta liigakauden viimeisellä kolmanneksella jumbopaikalta lopulta "kuiville" noussutta Vepsua oli moni tuomitsemassa kauden aikana useaan otteeseen varmaksi putoajaksi. Toisin kuitenkin kävi: sitkeä VPS pääsi lopulta näyttämään pitkää nenää epäilijöilleen.

- Tämä on ollut mielettömän kova taistelu. Alkukaudesta epäonnistuttiin joukkueena, ja loppukaudesta puolestaan onnistuttiin joukkueena. Iso kiitos kaikille!

Mikä teki noususta mahdollisen?

- Moni asia, enkä pysty niitä tässä kaikkia luettelemaan. Joukkue sai herätyksen kesä-heinäkuun taitteessa. Haluan antaa erityiskiitoksen Kris Hucksteppille. Hän tuli junnuista koko sielullaan tähän mukaan.

VPS oli varautunut, että Maarianhamina-reissu olisi saattanut venähtää liigakarsintojen takia.

- Nyt ei tarvitse katsoa PK:n pelejä videolta eikä tarvitse käyttää kaikkia varasukkia, joita oli pakattu matkaan, Vuorinen naurahti.

Maarianhaminassa käyty ottelu eteni alusta loppuun saakka kotijoukkueen hallinnassa. IFK loi vaarallisimmat maalipaikat, teki tarvittavat osumat ja puolusti tehokkaasti pitäen VPS-pelaajat kaukana maalintekopaikoilta.

- IFK puolusti tosi hyvin. Kristian Kojolan ja Jani Lyyskin johdolla puolustuspaketti pysyi tosi hyvin kasassa, Vuorinen kehui.

- IFK hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, loi erikoistilanteita, kulmia ja vapareita. Toisella peli ehkä vähän tasoittui, mutta he tekivät maalit. IFK oli vahva tänään.

VPS ei saanut toisella puoliajalla luotua kovinkaan vaarallisia hyökkäyksiä IFK-maalille. Vuorinen epäili, että otteisiin saattoi hieman vaikuttaa KTP-Ilves-ottelun tilannekuulutukset.

- Kotkalle ja Ristilän Samille tsemppiä karsintoihin. Ei ole helppoa, mutta heillä on nyt toinen mahdollisuus. Ja SJK:lle onnittelut mestaruudesta, Vuorinen päätti.

VPS-hyökkääjä Juho Mäkelä jäi lopulta maalipörssissä kakkoseksi 16 osumalla, sillä RoPS:n Aleksandr Kokko iski päätöspelissään peräti kolme maalia ja ohitti Kirurgin.

IFK-VPS-ottelu oli Vepsun maalivahtilegendan Henri Sillanpään upean pelaajauran viimeinen.

Lisää uutisia