AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 17.10.2015

Ennakko: FC Inter-SJK

Ennakko: FC Inter-SJK

Mestaruudessa tiukasti kiinni oleva SJK matkustaa lauantaina Turkuun, missä se kohtaa sunnuntaina Veritas Stadionilla isäntäjoukkue FC Interin.

SJK:n lisäksi peliin matkustaa Seinäjoelta suuri joukko kannattajia ja kuljetukset myyytiin loppuun ennätysnopeasti. Lisäbussia ollaan kuitenkin jo järjestämässä.

SJK johtaa Veikkausliigaa ennen kahta viimeistä ottelua, ja siten sunnuntain panokset ovat kaikilla taatusti jo tiedossa. Otteluun valmistaudutaan kuten kauden muihinkin otteluihin ja SJK:lla on aina tavoitteena vain voitto. Pelaajisto on terveenä, eikä pelikieltoja ole rasitteena. SJK on otteluun valmis.

- Haluamme kiittää kannattajiamme näyttämällä parastamme. Kannattajat ovat todella iso osa tätä juttua. He pitävät mahtavasti ääntä ja he ovat aina paikalla meidän tukenamme, kotona ja vieraissa. Onkin mahtavaa että heitä lähtee taas sunnuntaina paljon paikalle, se merkitsee minulle ja koko joukkueelle paljon, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari tulevaa ottelua.

Sunnuntain näyttämö Veritas Stadion, on Valakarille varsin tuttu areena, sillä hän pelasi Turussa Interin paikallisvastustaja TPS:n riveissä kausilla 2007 - 2009. Myös SJK:n toinen valmentaja Chris Cleaver, sekä pelaajista Roope Riski ja Wayne Brown, ovat entisiä TPS:n pelaajia. SJK:n kirjoilla on myös Juho Lähde, joka on TPS:n kasvatti. Lähde pelaa kuitenkin loppukauden lainasopimuksella VPS:n riveissä. FC Interiä puolestaan aiemmin on edustanut SJK:n maalivahti Jere Koponen.

Myös FC Inter on tullut tutuksi ja osoittautunut hankalaksi vastustajaksi. Kahden Veikkausliigakauden aikana SJK ei ole vielä onnistunut kaatamaan Interiä. Tasapelejä kyllä on ja voitto harjoituspelistä. Tämän kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa Turussa, tasattiin keväällä pisteet 1-1 tuloksella. Seinäjoella Inter voitti niukasti 0-1.

- SJK:ta vastaan on mukava pelata. Heidän pelaamisensa on hyvin organisoitua, minkä lisäksi he haluavat hallita palloa. Tämä on ainakin tuloksien puolesta sopinut aina meille ja toivotaan, että sama jatkuisi huomenna, sanoo Interin päävalmentaja Job Dragtsma.

Ottelun lähtökohdat eivät ole aivan tasapuoliset, sillä SJK pääsee otteluun levänneillä jaloilla, kun taas Inter joutui urakoimaan pisteiden eteen torstaina Jaroa vastaan. Dragtsman mukaan kierrätystä pelaajiston suhteen on luvassa.

- Meillä on raskas ottelu takana torstailta. Katsomme varmasti ketkä pelaajista ovat siitä palautuneet ja ketkä eivät, kun valitsemme kokoonpanoa huomiseen peliin. Jonkinlaista kierrätystä on varmasti luvassa, sillä tarvitsemme tuoreita jalkoja otteluun, korostaa Dragtsma.

Interin kokoonpanosta puuttuvat SJK-ottelussa varmuudella pelikieltonsa toista ottelua kärsivä kreikkalaispelaaja Petros Kanakoudis sekä loukkaantuneet Oskari Qvick ja Vincent Onovo.

SJK pääsee historiansa kenties tärkeimpään otteluun terveenä ja hyvin levänneenä. Ainoastaan Richie Dorman on sivussa loukkaantumisen vuoksi, eikä pelaajilla ole pelikieltoja.


FC Inter-SJK sunnuntaina 18.10. kello 14.00. Ottelu on pääotteluna Yle TV2:n Futiskierroksessa. Koko ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia