AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 10.9.2015

Valakari: "Vähän ristiriitaiset tunteet jäi"

Valakari: "Vähän ristiriitaiset tunteet jäi"

Simo Valakari kiitteli peliä kokonaisuutena. (Kuva: Juha Tamminen)

Seinäjoen Jalkapallokerho kiipesi torstaina Veikkausliigan sarjataulukon kärkipaikalle. Kuopiossa pelattu 1-1-tasapeli riitti nostamaan SJK:n kärkeen HJK:n ohitse maalieron perusteella.

Kolme pinnaakin oli Kuopiosta tarjolla ja Simo Valakarin luotsaama miehistö lähti pitkälle kotimatkalleen hieman kaksijakoisissa tunnelmissa.

- Vähän ristiriitaiset tunnelmat tästä pelistä jäi. Me tiesimme, että KuPS on kova kotonaan ja että heidän täytyy voittaa tämä peli pysyäkseen kärjen mukana. KuPS tulikin todella voimakkaasti ensi jaksolla, siitä selvittiin, Valakari totesi.

- Me tiesimme senkin, että toisella jaksolla peli rupeaa aukeamaan. Me tiesimme, missä tilaa rupeaa löytymään. Me pelasimme hienon hyökkäyksen, jossa pallo osui ylärimaan ja siitä viimeisteltiin hienosti. Maalin jälkeen KuPS laittoi paljon painetta. Pienestä se on aina kiinni ja nyt se meni sisään, Valakari viittasi kuopiolaisten 1-1-tasoitukseen.

Aivan maansa myynyt Valakari ei silti ollut.

- Päivän päätteeksi olen ihan tyytyväinen yhteen pisteeseen. On aina kiva pelata KuPS:ia vastaan: heillä on selkeä pelitapa ja selkeä struktuuri. Sen johdosta tulee aina viihdyttävää peliä ja niin oli nytkin, valmentaja totesi.

Liverpoolista lainajaksolle saapunut Allan Souza onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä liigapelissään.

- Kentällä ei ole kieliongelmia hänen kanssaan, kentällä kaikki toimii. Nyt näimme, millainen laatupelaaja hän on. Hänen roolinsa tulee olemaan joko tasapainottava pelaaja tai sitten box-to-box-pelaaja. Täysillä hän saa pelata, jos aikoo meidän keskikentällemme mahtua, valmentaja totesi.

SJK pääsee jatkamaan omaa liigakauttaan herkullisista asetelmista.

- Jokaisessa pelissä pitää antaa aina kaikkensa. Sitten näkee, missä ollaan. Laadukas pelaajarinki on vahvuutemme tässä tiiviissä sarjassa ja treeneissämme on kova taso, Valakari muistutti.

Lisää uutisia