AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.35 // 3.9.2015

Toivomäki haluaa Lahden mukaan mitalitaistoon

Toivomäki haluaa Lahden mukaan mitalitaistoon

Henri Toivomäki hamuaa mitalia. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden kausi on sujunut nousujohteisesti. Alkukaudesta voittojen saalistaminen oli työn ja tuskan takana. Nyt Kuhnurit ovat sarjataulukossa viidentenä seitsemän pistettä kärkipaikkaa pitävästä HJK:sta. Henri Toivomäki uskoo Lahden olevan vahvoilla loppukaudesta.

- Välillä ollaan tehty homma itselle turhan vaikeaksi. Kaikkeen on vielä mahdollisuudet ja se on tärkeä juttu. Nyt vaan haalitaan pisteitä, että päästään sinne mitalitaistoon. Se on ainoa, mihin on kohdistettu katseet. Jokainen peli on mahdollisuus niin kuin joku viisas on joskus sanonut. Se on tärkeää, että otetaan niitä pisteitä, että seuraavassakin pelissä on mahdollisuus, Toivomäki miettii lahtelaisten sivuilla.

Toivomäki on varsinainen monipuolisuusihme ja sen takia hänet onkin nähty kauden aikana useammalla pelipaikalla. Alkukaudella Toivomäki pelasi keskikentällä, siirtyi sitten laitapakiksi ja kävi välissä tuuraamassa muutaman pelin topparin tontillakin. Joukkueelle Toivomäen monikäyttöisyys on siunaus, mutta miehelle itselleen tietyllä tapaa "kirous".

- Kun paikat ovat vaihtuneet, ei ole saanut sellaista rytmiä. Se aina vähän sotkee. Sellaista se välillä nyt on, ei sille hirveästi voi mitään. Siinä mielessä olisi ollut kiva pelata yhtä paikkaa, se olisi tuonut vielä enemmän tulosta, nilkkavammaa parhaillaan poteva Toivomäki myöntää.


FC Lahti-FC KTP Lahden Kisapuistossa torstaina 10.9. kello 18.30. Ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia