AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 26.8.2015

​VPS nousi tappioasemasta voittoon (VPS-FC Lahti 3-1)

​VPS nousi tappioasemasta voittoon (VPS-FC Lahti 3-1)

Voutilainen osui kahdesti (Kuva: Juha Tamminen)

VPS joutui FC Lahtea vastaan ensimmäisellä puoliajalla tappioasemaan, mutta nousi toisella puoliajalla komeaan 3-1-voittoon. Mika Ääritalo viimeisteli FC Lahden ainokaisen. Jerry Voutilainen osui kahdesti ja Juho Lähde kertaalleen.

Vaasan Palloseura käänsi 0-1-tappioaseman 3-1-voittoon, kun se isännöi Hietalahdessa FC Lahtea keskiviikkona. Voitto nosti Vepsun neljän pisteen päähän liigakarsijan paikasta.

Putoamista vastaan taisteleva VPS sai arvokkaat kolme pistettä, kun se onnistui kääntämään ensimmäisen puoliajan tappiotilanteen 3-1-voitoksi.

- Liigan viimeinen kolmannes on meidän osalta alkanut, ja kolme pistettä on hyvä alku. Pelaajat osoittivat luonnetta ja nostivat puoliajan jälkeen tasoaan, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kiitteli.

Ottelun ratkaisijoina kunnostautuivat kaksi maalia viimeistellyt Jerry Voutilainen ja voitto-osuman laukonut Juho Lähde. Lisäksi ottelun parhaana palkittu Pyry Soiri oli jälleen totutun vaarallinen.

Voitto nosti Vepsun neljän pisteen päähän liigakarsijan paikasta, jota pitää tällä hetkellä pelin enemmän pelannut FC KTP.

- Tässä on vielä paljon tekemistä, Vuorinen toppuutteli.

Ottelun ensimmäinen puolituntinen eteni FC Lahden hallinnalla, ja Soiri tuntui olevan VPS-leiristä ainoa, joka pystyi luomaan haastoillaan hikipisaroita lahtelaispuolustukselle.

20. peliminuutilla vierasjoukkueen vahva alku palkittiin, kun Mika Ääritalo pommitti 25 metristä Lahden 1-0-johtoon. Pallo näytti ottavan erikoisen kierteen vielä vähän ennen Henri Sillanpäätä, eikä VPS-vahdille jäänyt hirveästi mahdollisuuksia torjumistöissä.

Vaasalaiset pääsivät kertaalleen laukomaan maalia kohti, kun Soiri kokeili Henrik Moisanderin pelivirettä boksin kulmalta lähteneellä kudilla. Lahden veskarin vire näytti olevan kohdillaan.

- Ottelun alku meni mun piikkiin. Kentällä tapahtui asioita, joita ei saisi tapahtua. Kun oli 25 minuuttia pelattu, me muokkasimme vähän pelaamistamme ja se auttoi. Muutos kesti kuitenkin liian kauan, Vuorinen myönsi.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnasta harmitti, ettei hänen joukkueensa pystynyt ratkaisemaan ottelua jo alussa.

- Meillä on aikaisemminkin käynyt näin. Oli meidän heikkoutta, kun emme pystyneet "tappaamaan" peliä lopullisesti.

Vielä ennen taukoa nähtiin erikoinen tilanne, kun erotuomari Antti Munukka vihelsi Vepsulle vaparin 30 metristä, mutta ei antanut vaasalaisten enää suorittaa sitä vaan puhalsi pilliinsä tauon merkiksi.

Toisella puoliskolla peli kääntyi täysin päälaelleen.

55 minuuttia oli takana, kun kotijoukkue iski tasoituksen. Soiri ja Lähde pelasivat maalin kulmalle Voutilaiselle, joka iski lähietäisyydeltä VPS-uran avausmaalinsa.

71. peliminuutilla VPS sai helpotusta voiton tavoittelussa, kun FC Lahden Xhevdet Gela otti suoran punaisen kortin liukuessaan jalkapohjat edellä Isaiah Schaferin säärille. Se tiesi Vepsulle yli 20 minuutin mahdollisuutta hakea maaleja miesylivoimalla.

- Mitähän sanoisin, etten sanoisi rumasti. Eka puoliaika pelattiin hyvin, eikä tokan alussakaan ollut mitään hätää. Sitten herra Munukka otti roolin ja ratkasi pelin. Harmi että ottelu ratkesi räikeään tuomarivirheeseen, Korkeakunnas puhisi.

- Sen jälkeen jäätiin alakynteen, emmekä pystyneet kamppailemaan pisteistä, hän jatkoi.

Kauan ei vaasalaisyleisön tarvinnut johto-osumaa odotella, kun neljä minuuttia Gelan ulosajosta Lähde iski etutolpan kautta 2-1-voittomaalin. Tilanne syntyi Lähteen loistavasta juoksusta boksin sisään, jonne Soiri lähetti vapauttavan syötön. Myös Lähteelle maali oli ensimmäinen VPS-paidassa.

Ottelun lopullinen ratkaisu syntyi 79. peliminuutilla, kun Voutilainen laukoi Vepsun kolmannen maalin. FC Lahti yritti pelata rohkeasti ja se kostautui. VPS pääsi 4 vs 1 -ylivoimahyökkäykseen, joka päättyi Voutilaisen illan toiseen osumaan. Syötön maaliin tarjoili Eero Tamminen.

VPS jatkaa pisteiden metsästystä sunnuntaina 30.8. Silloin se kohtaa Helsingissä HIFK:n. FC Lahden seuraava ottelu on sunnuntaina Kuopion Palloseuraa vastaan.


Lisää uutisia