vko.33 // 23.8.2015

​Kuopiossa jaettiin pisteet (KuPS-FC KTP 1-1)

Irakli Sirbiladze nosti KuPSin tasapeliin. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS ja FC KTP jakoivat sunnuntaina pisteet maalein 1-1. Niko Ikävalko vei kotkalaiset johtoon avauspuoliajalla ja Irakli Sirbildaze nosti isännät tasoihin toisella.

Ottelu alkoi vahvalla kuopiolaishallinnalla. Heti alussa nähtiin useita kiperiä tilanteita lyhyen ajan sisään, kun Patrik Poutiainen (4 min), Aleksi Tarvonen (5 min) ja Urho Nissilä (10 min) pääsivät vuoroillaan koittamaan. Kuopiolaisten kulmapotku tuotti vaarallisen hässäkkätilanteen KTP:n maalille (6 min). Kotijoukkue hallitsi peliä täysin ja Kotkan yritykset olivat todella harvassa ensimmäisen puolituntisen aikana.

KuPS-vyörytys jatkui väkevänä. Miikka Ilo keskitti nurkasta vapaapotkun, josta Irakli Sirbiladze puski yli (23 min). Sirbiladze onnistui tekemään maalinkin, joka hylättiin paitsiona (33 min).

KTP siirtyi johtoasemaan 35 peliminuutin kohdalla: pallo keskitettiin laidasta KuPS-maalin takatolpalle, jossa Niko Ikävalko otti pallon haltuunsa ja latasi lähietäisyydeltä komeasti maalin kattoon: 0-1. KuPS oli lähellä tasoitusta 39 minuutin kohdalla, jolloin pallo pyöri vaarallisesti KTP:n maaliviivan tuntumassa. KTP-puolustus pelasti tilanteen kulmapotkuksi ja tauolle mentiin 0-1-lukemissa.

KuPS sai lopulta palkinnon suuresta työmäärästään. Sirbiladze pääsi ensin vetämään hyvästä paikasta (68 min) ja onnistui vihdoin seuraavalla minuutilla: puolustaja Dani Hatakka keskitti, hyökkääjä Tristan Bowen jatkoi päällä ja Sirbiladze puski hienosti 1-1. Hyökkääjäkolossi viimeisteli ensimmäisen liigamaalin kotikentällä tällä kaudella.

KTP oli lähellä siirtyi uudelleen johtoasemaan 75 peliminuutin vapaapotkullaan: Valeri Minkenen lähetti KuPS-maalille kierteisen keskityspallon joka oli vähällä mennä suoraan sisään pelaajaruuhkan lävitse. KuPS-vahti Tomi Maanoja ehti kopata pallon haltuunsa.

Kuopiolaisilla oli hyvä maalipaikka 80 minuutin kohdalla ja Charles Trafford pääsi vetämään hienon syöttelykuvion päätteeksi (83min). Maalinteko ei enää onnistunut ja pisteet jaettiin.