FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.33 // 23.8.2015

Ennakko: HJK-HIFK

Ennakko: HJK-HIFK

Helsingin herruus ratkaistaan tämän kauden osalta maanantaina Sonera Stadiumilla, kun HJK ja HIFK iskevät yhteen kolmannen kerran Veikkausliigan puolella. Molemmat joukkueiden aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet 1-1 lukemin, joten tärkeiden pisteiden lisäksi panoksena on myös Stadin valtikka.

Sarjan kärkipaikalla olevalle HJK:lle maanantain ottelu on mahdollisuus kasvattaa sarjajohtoaan. Kakkosena oleva RoPS on Klubin kanssa tasapisteissä, mutta peräti kolme ottelua enemmän pelanneena. Sinivalkoisilla on siis maanantaina edessään irtioton paikka, kun he pyrkivät karkuun hyvän kauden pelanneesta Napapiirin joukkueesta.

HIFK puolestaan on jämähtänyt sarjataulukon häntäpäähän ja joutuu loppukauden aikana kamppailemaan tosissaan sarjapaikkansa puolesta. Tällä hetkellä IFK on sarjassa kahdeksantena, mutta vain kolme pistettä edellä liigakarsintaan sysäävältä viimeistä edeltävän paikalta kärkkyvää FC KTP:tä.

Stadin herruudesta pelataan, mutta pisteet ovat myös kummallekin arvokkaita.

- Totta kai pelissä on myös erittäin tärkeät sarjapisteet. Meillä ei ole enää kovin montaa kotipeliä jäljellä ja tässä vaiheessa kautta jokaisella ottelulla on todella suuri merkitys. Mestaruustaisto on kova ja meillä on loppukaudesta paljon vaikeita vieraspelejä tiedossa. Kotipelit nousevat sen myötä tosi arvokkaaseen asemaan, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoo.

RoPS-ottelussa HIFK-leiriin tuli kaksi pakollista poisjääntiä, kun keskikentällä punaisten peliä pyörittävät Jukka Halme ja Fredrik Lassas hankkivat itselleen pelikiellot derbyyn. Sivussa ovat myös Tuomas Mustonen sekä Ville Taulo. Nnaemeka Anyamele palaa HIFK:n kokoonpanoon kärsittyään pelikieltonsa. Jani Bäckman ja Otto-Pekka Jurvainen ovat jälleen pelikunnossa.

HJK-leirissä ei pelikielloista tarvitse huolehtia, mutta loukkaantumisrintamalla on edelleen ruuhkaa. Demba Savage harjoitteli sunnuntaina ensimmäistä kertaa täysipainoisesti joukkueen mukana, mutta ei ole vielä käytettävissä maanantaina. Lisäksi poissa ovat Mac Kandji, Nikolai Alho, Veli Lampi ja Sebastian Sorsa. Myös Venäjällä loukkaantunut Gideon Baah missaa Stadin derbyn, mutta puujalan Krasnodar-ottelussa saanut Atom puolestaan on pelikunnossa.


HJK - HIFK Sonera Stadiumilla maanantaina 24.8. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia