AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 9.8.2015

KuPS antaa yhä enemmän vastuuta omille kasvateilleen

KuPS antaa yhä enemmän vastuuta omille kasvateilleen

KuPS tähtää menestykseen oman juniorityön voimin. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPSin liigajoukkueessa on useampia ulkomaalaisia pelaajia, mutta toisaalta omille kasvateillekin on löytynyt mukavasti peliaikaa.

Viime sunnuntaina KuPSin voittaessa Rovaniemen Palloseuran 3–0 kävi kentällä kuusi oman nuorisokoulun pelaajaa. Valmistauduttaessa sunnuntain otteluun HIFK:ta vastaan päävalmentaja Marko Rajamäen viimeistelyharjoituksessa oli puolet omia junioreita.

– Kun tulin vuosi sitten vappuna Kuopioon, niin sain seuran omistajalta Ari Lahdelta muutaman selkeän tehtävän.

– Minun piti lähteä rakentamaan joukkueelle oma pelillinen ilme, nostamaan se pois liigan hänniltä ja madaltaa kynnystä omien junioreiden siirtymiselle liigaan, kertoo Rajamäki Savon Sanomissa.

Hänen mielestään tavoitteet ovat toteutuneet jo nyt monelta osin.

– Pelillistä ilmettä on saatu yhdenmukaistettua, ja emmekä ole liigassa hännillä.

– Tosin ilmeestämme voi olla montaa mieltä, onko muutos ollut kielteiseen tai myönteiseen suuntaan, mutta yhtenästä ajatusta on viety pelaajiin läpi seuran farmijoukkueemme KuFun sekä nuorisojoukkueidemme kanssa, sanoo Rajamäki.

Kuopiossa on myös lyödä tiukkaa faktaa pöytään asiasta. Urho Nissilä, 19, Saku Savolainen, 18 ja Ilmari Niskanen, 16, ovat saaneet kesällä paljon vastuuta. Kolmikon lisäksi oman juniorikoulun kautta kasvaneista pelaajista olivat kentällä Tuomas Rannankari, Aatu Laatikainen ja Ali Al-Musawi. Edellisen kerran KuPSilla oli kuusi omaa kasvattia liigaottelussa kolme vuotta sitten. Lisäksi edustusjoukkueen harjoitusvahvuudessa kärkkyy useampikin pelaaja ensimmäisiä liigaminuuttejaan.

– Pelaajista omavaraista KuPSia ei varmaan nähdä liigassa ikinä, sillä vaihtuvuutta on nykyaikana paljon. Kuitenkin uskon, että vuonna 2018 seuran runkopelaajat ovat näitä taitavia omia kasvatteja, kun nykyisessä joukkueessa avainmiehiä on hankittu Kuopion ulkopuolelta, arvioi Rajamäki.


KuPS-HIFK Savon Sanomat areenalla sunnuntaina 9.8. kello 16.00. Ottelu on pääotteluna Yle TV2:n Futiskierroksessa. Koko ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia