AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 7.8.2015

Nissilällä hyviä muistoja HIFK:n kohtaamisesta

Nissilällä hyviä muistoja HIFK:n kohtaamisesta

Urho Nissilä debytoi HIFK:ta vastaan keväällä. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPSin keskikenttäpelaaja Urho Nissilän Veikkausliigapelaajaura alkoi Helsingissä 25.5. pelatussa HIFK-ottelussa. Sunnuntaina KuPS kohtaa HIFK:n jälleen.

Nissilä pääsi lopussa vaihtopelaajana kentälle pelaamaan jännittävän ottelun viimeiset lisäaikaminuutit. KuPS taisteli Sonera Stadiumilla tunnin ajan vajaalla yltäen arvokkaaseen 1-1-tasapeliin erittäin vaikeassa paikassa.

- Tosi hyvä fiilis oli päästä kentälle pelaamaan vaikka vain muutama peliminuutti. Se oli tasainen vääntö kuten kaikki muutkin Veikkausliigapelit ovat, Nissilä muistelee omaa liigadebyyttiään KuPSin verkkosivuilla.

Maalinteko ei ole Urholta vielä onnistunut, "Upi" on sen sijaan jakanut kanssapelaajilleen kolme maaliin johtanutta syöttöä. Taitava pallonkäsittelijä omaa hyvän pelikäsityksen ja molempien jalkojen potkutekniikan. Nuorukainen on juuri nyt tekemässä väkevää läpimurtoaan liigatasolle. Hän kävi joulukuussa 2011 viikon mittaisella harjoittelumatkalla italialaisseura Vicenza Calciossa. "Upi" on pelannut kolme nuorisomaaottelua Suomi-paidassa (1 U15, 2 U19).

Sunnuntaina on HIFK:n vuoro saapua vastavierailulle Savon Sanomat Areenalle. Kuopiolaiset pelasivat RoPS-ottelussa erinomaisesti voittaen ansaitusti. KuPS-joukkue lähtee sunnuntaiseen kotipeliinsä samanlaisella päättäväisellä ja päämäärätietoisella mielellä.

- HIFK on taisteleva joukkue. Tasainen kamppailu siitä tulee kuten kaikki liigapelit ovat. Meidän pitää pelata omaa peliä ja jatkaa samalla tavalla kuin RoPS-ottelussa tehtiin ja on tehtävä maaleja, Nissilä toteaa. Hän toimii seuran läheisen yhteistyökumppanin Driving Teamin kummipelaajana.


KuPS-HIFK Savon Sanomat areenalla sunnuntaina 9.8. kello 16.00. Ottelu on pääotteluna Yle TV2:n Futiskierroksessa. Koko ottelun voit katsoa IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia