vko.27 // 6.7.2015

Stadin derbyssä tasapeli (HJK-HIFK 1-1)

Maanantaina pelattu kauden toinen Stadin derby päättyi 1-1-tasapeliin. Atomu Tanaka vei kotijoukkue HJK:n 1-0-johtoon 49. minuutilla, mutta Tommi Vesala teki 1-1-loppulukemat pelikellon näyttäessä 86 minuuttia.

Ensimmäinen puoliaika oli todella tasainen. Molemmat joukkueet puolustivat todella tarkasti, jonka myötä kummallekaan joukkueelle ei tahdonnut aueta maalipaikkoja.

HJK:lla oli paremmat maalipaikat, joista ehkä paras osui Ousman Jallowlle. Jallow pääsi tuikkaamaan maalin edestä Demba Savagen hyvästä keskityksestä, mutta Jallown laukaus painui selvästi yli.

HIFK:n Eero Peltonen tarjoili rankkarialueella hyvän paikan Joni Korhoselle, mutta Korhonen ei saanut suunnattua laukaustaan maalia kohti. Puoliajalle lähdettiin lopulta lukemista 0-0.

HJK siirtyi ottelussa 1-0 johtoon, kun pelikellossa oli 49. minuuttia. Erfan Zenelin antama vapaapotku oikealta laidalta leijaili takatolpalle, josta se päätyi 16-alueen rajalla odottaneelle Atom Tanakalle. Tanakan laukaus maskin takaa otti IFK-pelaajasta kimmokkeen, joka yllätti HIFK-maalivahti Carljohan Erikssonin ja pallo painui tulisesti oikeaan alakulmaan.

HIFK nousi jo tutuksi muodostuneella tavallaan aivan ottelun loppuhetkillä tasoihin. Tommi Vesalan vasemman jalan laukaus painui vastustamattomasti oikeaan alakulmaan ohi HJK-maalivahti Daniel Örlundin. Vesalan ensimmäinen liigamaali IFK-paidassa räjäytti IFK:n fanikatsomon totaaliseen huutomyrskyyn.

Loppulukemat ensimmäisen kohtaamisen tapaan 1-1. HIFK nousi Veikkausliigan sarjataulukossa kuudenneksi. Stadin herruus ratkaistaan elokuussa, kun HJK ja HIFK kohtaavat viimeisen kerran sarjassa tällä kaudella.