AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 2.6.2015

Polackilla tunteikas paluu Rovaniemelle

Polackilla tunteikas paluu Rovaniemelle

Steven Polack toimii Sami Ristilän aisaparina. (Kuva: Juha Tamminen)

Yksitoista kautta Rovaniemellä ja RoPS:ssa viettänyt, nykyisin FC KTP:n kakkoskoutsina toimiva, Steven Polack matkaa keskiviikkona tunteikkaana entisille kotikulmilleen.

Vuosien aikana Rovaniemestä kehittyi Stevenille toinen koti, joka on edelleen läheisenä mielessä.

- Ensimmäisestä päivästä viimeiseen kaikki hoidettiin siellä hyvin. Kentällä ja sen ulkopuolella homma toimi hienosti, Steven kertoo KTP:n verkkosivuilla.

Birminghamissa, Englannissa syntynyt Polack saapui Suomeen ja Rovaniemelle kaudeksi 1984. Miehen debyytti oli onnistunut, sillä hän teki heti ensimmäisessä ottelussa maalin vastustajana toimineen Kuopion Palloseuran verkkoon. Yli kolme sataa pääsarjaottelua pelannut Steven kerkesi uransa aikana pelata myös neljä kautta FC Interin sinimustissa, mutta lämpöisimmät muistot hänellä on kuitenkin pohjoisesta.

- Etenkin vuosi 1986 muistuu elävänä mieleen, kun voitimme Suomen Cupin finaalissa KePS:in. Reissu Helsinkiin meni hyvin. Itse stadionilla oli hieno tunnelma ja fanimme olivat loistavia. Positiivisin mielin muistelen noita aikoja, joukkueensa toisen osuman ottelussa viimeistellyt, Steven jatkaa.

Interissä valmentajauransa aloittanut Polack on jalkapalloa seuraaville kotkalaisille tuttu, sillä hän valmensi FC KooTeePeetä Veikkausliigakaudella 2003. Valmennuskokemusta hänellä löytyy myös ulkomailta, sillä hän vietti muutaman vuoden päävalmentajana Ghanassa.


RoPS - FC KTP Rovaniemen Keskuskentällä keskiviikkona 3.6. kello 18.30. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa, johon pääset tämän linkin kautta.

Lisää uutisia