vko.17 // 3.5.2015

​FC KTP:lle kauden avausvoitto (FC KTP-VPS 3-2)

Kotkalainen FC KTP otti alkaneen Veikkausliigakauden ensimmäisen voittonsa Vaasan Palloseuran kustannuksella sunnuntaina maalein 3-2 (1-0).

KTP pelasi vapun jälkeen sunnuntaina kauden toisen kotiottelunsa evakossa Myllykoskella Kymenlaakson Sähkö Stadionilla. Vastustajaksi matkasi sarjan jumbosijaa pitävä VPS. Ennen peliä monet povasivat vähämaalista kamppailua, kun VPS:n tehtyjen maalien sarake näytti kahden pelin jälkeen pyöreää nollaa ja KTP puolestaan oli onnistunut neljässä pelissä tekemään vain yhden osuman. Ketsuppipullo kuitenkin aukesi ja ottelu oli kierroksen runsasmaalisin.

Vihreävalkoiset ottivat pelin haltuun heti ensihetkistä lähtien ja pallo liikkui hienosti. Kuudennella minuutilla Valeri Minkenen antoi ottelun ensimmäisen kulman ja Tamas Gruborovics pääsi puskemaan lähietäisyydeltä pallon Henri Sillanpään taakse. Pelin painopiste pysyi KTP:n hyökkäyspäässä ja heti 10. minuutilla Jordi van Gelderen oli päästä kulmapotkun jälkitilanteesta takatolpalta liukumaan kotijoukkueelle jo toisen osuman.

KTP jatkoi pelin pyörittämistä ja vaikka VPS pääsikin välillä katkoon, niin vihreävalkoiset taistelivat nopeasti pallon takaisin itselleen. Reilun puolen tunnin kohdalla KTP pääsi hyökkäämään kolmella kolmea vastaan. Samuli Kaivonurmi toi pallon ylös ja haki seinäsyötön Gruborovicsilta, mutta epäonnistui lopulta laukauksessaan ja pallo lipui yli päätyrajan. 40 peliminuutin jälkeen Kaivonurmi pääsi taas yrittämään, kun Josh Mulvany keskitti oikealta maalin edustalle, mutta "Jönssin" pusku suuntautui hiukan yli maalin. 43. minuutilla KTP:lle tuomittiin vapaapotku reilusta paristakymmenestä metristä. Tamas Gruborovics ampui vasurilla kierteisen vedon ja toinen maali oli enemmän kuin lähellä, mutta pallo kimposi tolpan väärältä puolelta VPS:n maalipotkuksi. Taukoa lähdettiinkin viettämään KTP:n 1-0-johtoasemassa.

Toinen puoliaika jatkui KTP:n vyöryttäessä kerta toisensa jälkeen Vepsun maalille. Vain viimeinen silaus jäi puuttumaan ja sitten 62. minuutilla vaasalaiset pääsivät yllättämään. KTP:n pelaajat hämmentyivät, kun pallo näytti käyvän yli sivurajan, mutta peli jatkuikin ja keskitys leijaili yli Juho Mäkelän takatolpalle, josta Jordan Seabrook pääsi tökkäämään pelin tasoihin.

KTP ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan pelin kulku jatkui tutulla tyylillä. 66. minuutilla Kaivonurmi tykitti kuudentoista rajalta pallon ylärimaan, keltapaitaisten puolustus putsasi suoraan Minkeselle, joka tälläsi boksin kaaren takaa pelivälineen vasempaan alakulmaan ja KTP:n takaisin johtoasemaan. Kolme minuuttia tästä ja Shane McFaul sai tilaisuuden lisätä kotijoukkueen johtoa. Mies ei kuitenkaan ollut omimmillaan päästessään murtautumaan 16-alueen sisään ja tilanne kuivui kasaan pallon karatessa jaloista ratkaisevalla hetkellä.

74. minuutilla KTP onnistui lopulta lisäämään johtoaan kahteen maaliin. Kuten kovin monta kertaa ennenkin, Samuli Kaivonurmi suojasi hyvin palloa boksin sisällä ja tarjoili maalin edustalle Ilari Äijälälle, jolla oli helppo työ siirtää pallo verkon perukoille. Vielä minuutti ennen varsinaisen peliajan täyttymistä VPS sai rangaistuspotkun pallon osuttua Josh Mulvanyn käteen. Jere Pyhäranta oli tällä kertaa aseeton Juho Mäkelän pyssyttäessä pallon kovaa keskelle maalia.

Lisää maaleja ei enää kuitenkaan nähty ja näin ollen KTP otti kauden avausvoittonsa lukemin 3-2.