4-3-3
vko.18 // 5.5.2024

Haka oli tyly vieras Oulunkylässä (Gnistan-FC Haka 0-3)

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Haka oli lauantaina tyly vieras loppuunmyydyllä Mustapekka Areenalla napaten pisteet mukaansa 0-3 lukemin.

Gnistan ja kotiyleisö eivät saaneet otteluun haluamaansa alkua, sillä FC Haka siirtyi 0-1 johtoon jo kahden minuutin pelin jälkeen. Evangelos Patoulidisin kova keskelle suuntautunut laukaus upposi Mathias Nilssonin torjunnan kautta keltaisten verkkoon.

Gnistan yritti kuitata takaiskun nopeasti, mutta muutamat lupaavat hyökkäykset eivät johtaneet erityisen hyviin maalintekotilanteisiin.

Haka lisäsi johtoaan 23 minuutilla, kun Marko Bacanin pääsi päättämään oikealta laidalta rakennetun hyökkäyksen keskeltä Gnistanin boksia tarkasti alakulmaan.

Gnistanin puoliajan paras tilanne syntyi kulmapotkusta 34 minuutilla. Jonas Enkerud pääsi puskemaan Roope Pyyskäsen kulmapotkusta, mutta Anton Lepola venytti kätensä pallon eteen. Mathias Nilsson Gnistanin maalilla joutui myös venymään muutamaan loistopelastukseen estääkseen Hakan lisämaalit ensimmäisellä jaksolla.

Toisen jakson Gnistan aloitti pirteästi. Vaihdosta tauolla sisään tullut Benjamin Tatar jakoi pallon oikealle Momodou Sarrille, joka löysi takaviistosta Roman Eremenkon. Eremenkon painava laukaus kuitenkin blokattiin kulmaksi.

Kunnon kirivaihdetta Gnistanilla oli lopulta vaikeuksia saada päälle. Haka puolusti Gnistanin vakuuttavasti pois vaarallisilta paikoilta eivätkä keltapaidat saaneet luotua kunnon painetta vieraiden maalille.

71 minuutilla Haka iski jo kolmannen osumansa. Gnistan menetti pallon omalla alueella ja Imani Lanquedoc pelattiin näppärällä seinällä läpi viimeistelemään.

Gnistanin hyökkäyspeli takkuili myös viimeisen kaksikymmentä minuuttia ja Haka piti ottelun tiukasti hallussaan vieden täydet pisteet mukana Valkeakoskelle 0-3 lukemin.