AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Gnistan
4-3-3

03

(0-2)

Yleisöä 2145

FC Haka
4-3-3
vko.18 // 4.5.2024

Ennakko: Gnistan-FC Haka

Ennakko: Gnistan-FC Haka

Kuva: Juhani Järvenpää

Roman Eremenkolla vahvistunut Gnistan kohtaa sunnuntaina FC Hakan kotiottelussa.

Kaksi niukkaa tappiota kärsinyt Gnistan jahtaa paluuta voittojen tielle Hakan kustannuksella. Viime sunnuntaina Gnistan joutui taipumaan SJK:lle kotonaan 0-1 lukemin. Useista maalipaikoista huolimatta ainoastaan vieraat osuivat tolppien väliin vain hetkeä ennen täyttä aikaa.

Sunnuntaina kentällä nähdään takuulla kahden niukan tappion sisuunnuttamana taisteleva Gnistan. Päävalmentaja Jussi Leppälahti näkee perinteikkään vastustajan hyvänä tasonmittarina ja haluaa nähdä kentällä ennen kaikkea yhtenäisen ja kaikkensa antavan Gnistanin.

- Vastaan tulee menestynyt seura, joka varmasti hamuaa europaikoille. Hyvä tasonmittari meidän pelaamiselle. Laitetaan kaikki likoon ja haetaan voittoa. Haluan nähdä, että pelaajamme antavat kaikkensa ja ovat yhtenäisiä.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran tammikuussa harjoitusottelussa Helsingissä. Tuolloin päädyttiin 1-1 -tasapeliin, eikä helppoa peliä ole tälläkään kertaa luvassa.

– Kova peli luvassa. He ovat vahva ja suoraviivainen joukkue, joten meidän pitää olla alusta alkaen hereillä heidän kanssaan, Hakan päävalmentaja Andy Smith painottaa.

Gnistan vahvistui viikolla Roman Eremenkolla, joka nähdään sunnuntaina Kipinän kokoonpanossa. Roman on harjoitellut joukkueen mukana tiistaista lähtien.

- Roman on riittävässä kunnossa. Varmasti menee joitain pelejä, että hän on huippukunnossa ja tatsi terävimmillään. Keskikentällä hänet tullaan näkemään, sanoo Leppälahti.

Gnistanin terveystilanteessa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia sitten viime sunnuntain. Loukkaantuneina sivussa ovat pitkäaikaistoipilaat Vertti Hänninen sekä Tomás Castro.

Viime kierroksella lupaavasti HJK:a vastaan esiintynyt koskilaisryhmä pääsee lähtemään sunnuntain vierasreissuun samoista lähtökohdista, sillä loukkaantuneita Liam Hughesia sekä Rodrigo Macedoa lukuunottamatta kaikki pelaajat ovat käytettävissä.

– Viikko on sujunut hyvissä merkeissä ja odotamme innolla huomista ottelua.

– Olemme analysoineet vastustajan sekä analysoineet omaa peliämme ja valmistautuneet sen pohjalta sunnuntain otteluun, Smith kertoo.

Erotuomari: Manninen Joona
AET 1: Karstila Juhani
AET 2: Kiistala Jarno
4.ET: Antamo Dennis


Gnistan - FC Haka Mustapekka Areenalla sunnuntaina 5.5. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Gnistanin verkkosivut, FC Hakan verkkosivut