4-3-3
vko.42 // 21.10.2023

AC Oulu ja FC Haka tasapeliin (AC Oulu-FC Haka 1-1)

AC Oulu ja FC Haka päätyivät pistejakoon. (Kuva: Iitu Lehtonen)

AC Oulu ja FC Haka päättivät Haastajasarjan 1-1-tasapeliin. AC Oulun kausi jatkuu vielä Eurolopputurnauksessa, kun taas Hakan kausi tuli päätökseen.

Haka aloitti ottelun hyvin, mutta pelin edetessä pakka alkoi hajota ja kotijoukkue sai enemmän otetta pelistä. Vähälle peliajalle kaudella jäänyt Anton Lepola otti paikkansa maalin suulla ja esiintyikin tolppien välissä edukseen. 31. minuutilla tulleelle kotijoukkueen avausosumalle mies ei mahtanut kuitenkaan mitään. Oulun kapteeni Rasmus Karjalainen pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä ja hyökkääjä ampui pelivälineen tarkasti takanurkkaan.

Kotijoukkue sai rangaistuspotkun vain neljä minuuttia avausosumansa jälkeen, mutta tällä kertaa pallon taakse astellut Karjalainen ei osunut Lepolan aavistaessa oikein.

FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio aloitti toisella jaksolla vaihtorulettinsa ja tuloksena oli pelin kääntyminen koko ajan vahvemmin Hakalle. Takaa-ajon palkinto tuli 73. minuutilla juurikin kentälle vaihdettujen pelaajien toimesta. Oliver Whyte syötti Juan Lescanon oikealta läpi, argentiinalainen passasi maalin eteen Elias Mastokankaalle, joka ohjasi pallon taidokkaasti kantapäällään sisään. Osuma oli Mastokankaalle seitsemäs tämän kauden Veikkausliigassa.

Koskilaisilla oli ottelun lopussa vielä paikkansa useampaankin osumaan, mutta pelivälinettä ei niistä verkkoihin saatu ja näin pisteet tasattiin maalein 1-1.

AC Oulun kausi jatkuu vielä Eurolopputurnauksessa. FC Haka sijoittui puolestaan yhdeksänneksi.