4-3-3
vko.35 // 3.9.2023

FC Lahdelle arvokkaat pisteet (FC Lahti-Ilves 3-2)

Kuva: FC Lahti

FC Lahti päätti Veikkausliigan runkosarjan voitokkaasti, kun Tampereen Ilves kaatui Hiihtiksellä lukemin 3-2.

Päävalmentajaa viikolla vaihtanut FC Lahti aloitti ottelun erittäin terävästi. Julius Tauriainen keskitti kahdesti ensimmäisellä kymmenminuuttisella vaarallisesti. Ensimmäinen keskitys kolahti yläputkeen ja toiseen Matheus Alves pääsi puskemaan terävästi. Ilveksen maalilla Otso Virtanen nappasi kuitenkin uskomattoman refleksitorjunnan.

Lahti hallitsi peliä, eikä poissaoloista kärsinyt Ilves kyennyt rakentamaan maalipaikkoja. Vartin kohdalla Lahti kuitenkin tarjoili liukkaalla kentällä vierailijoille paikan, jonka Ilves hyödynsi. Djair Parfitt-Williams katkaisi Marin Ljubićin avauksen alhaalla ja kiersi Ljubićin helposti. Tamperelaisten hyökkääjä sijoitti pallon helposti tyhjään maaliin ja vei Ilveksen johtoon.

Lahti ei kuitenkaan takaiskusta hätkähtänyt, vaan loi maalipaikkoja liukuhihnalta. Leon Kreković osui kertaalleen rimaan ja Virtanen joutui venymään toistamiseen Alvesin puskun tielle. Myös Samuel Pasasen laukaus ja Luka Šimunovićin ohjaus Mikko Kuninkaan vapaapotkuun tuottivat Virtaselle vaikeuksia. Tauolle kuitenkin lähdettiin Ilveksen vierasjohdossa.

Ilves sai ottelun toisen maalipaikkansa jälleen onnekkaasti toisen jakson alussa. Liukastumisen jälkeen Oiva Jukkola pääsi kokeilemaan aivan lähietäisyydeltä, mutta Ljubić oli hereillä ja torjui pallon. Pian Lahti sai kuitenkin pelinsä rullaamaan ja viimeisen puolen tunnin aikana kentällä oli vain yksi joukkue.

Lahden tasoitusosuma tuli hieman ennen tunnin pelin täyttymistä. Bubacar Djaló keskitti ja Kreković tiputti pallon päätyrajalta pilkun kohdille. Paikalla ollut Anouar El Moukhantir pussitti pallon varmasti sisään ja toi Lahden tasoihin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Ilves purki huolimattomasti erikoistilanteen Šimunovićille, joka siirsi pallon viereen Djalólle. Keskikenttämiehen tarkka kuti upposi alakulmaan rangaistusalueen ulkopuolelta vieden Lahden johtoon. Maali oli Djalólle ensimmäinen FC Lahden paidassa.

Lahti lisäsi johtoaan vain neljä minuuttia myöhemmin. Kreković syötti rangaistusalueen ulkopuolella vierelleen El Moukhantirille. Siirtoikkunan viime metreille Lahteen saapunut El Moukhantir iski liki identtisen maalin Djalón kanssa räjäyttäen kotiyleisön ja tuplaten lahtelaisjohdon.

Ilves onnistui vielä kaventamaan aivan lopussa. Oiva Jukkola pääsi keskittämään laidalta ja Méry Traoré puski kavennusosuman. Suurta hätää Lahdella ei kuitenkaan ollut ja näin ollen pisteet jäivät Lahteen lukemin 3-2.