vko.32 // 12.8.2023

Pistejako Valkeakoskella (FC Haka-IFK Mariehamn 1-1)

Kuva: Jussi Rämä

Tehtaan kentällä pelattiin isoista pisteistä perjantai -illassa, kun FC Haka ja IFK Mariehamn kohtasivat Veikkausliigan peräpään taistelussa.

Maalien valossa ei joukkueiden välille kuitenkaan saatu paremmuutta ratkaistua, sillä pisteet tasattiin 1-1 -lukemin.

Kotijoukkueen hallinnasta huolimatta, ottelun maalinteon aloittivat vieraat jo ottelun kahdeksannella minuutilla. Ariel Ngueukam, eli Tuco, sijoitti pallon lähietäisyydeltä ylärimaan ja siitä kimmonneen pallon pääsi Riku Sjöroos Eero-Matti Auvisen selän takaa iskemään verkkoihin.

Valkopaidat jatkoivat paineen luomista vierasjoukkueen maalille, mutta lukuisista paikoista huolimatta, ei osumia ensimmäisellä jaksolla enempää nähty.

Ansaittu tasoitusosuma syntyi 55. minuutilla ja siitä vastasi Elias Mastokangas. Tino Purme vapautti viime ottelussakin osuneen Mastokankaan millintarkalla pystysyötöllä, minkä laituri sijoitti taidokkaan haltuunoton jälkeen IFK -maalissa pelanneen Elmo Henrikssonin jalan alta maaliin.

Hakalla oli ottelussa kaikkiaan 18 maalintekoyritystä vastustajan neljää vastaan. Siitä huolimatta lisäosumia ei nähty ja näin pisteet jaettiin.