vko.23 // 8.6.2023

Haka nousi tasapeliin toisella jaksolla (FC Haka-Ilves 1-1)

Kuva: Jussi Rämä

Veikkausliigakauden ensimmäinen Pirkanmaan derby oteltiin keskiviikkona Tehtaan kentällä, kun FC Haka ja Ilves iskivät yhteen ennätysyleisön edessä.

Niin valkeakoskelaisista, kuin tamperelaisistakin koostunut 3347 -päinen yleisö sai nähdä jännitysnäytelmän, missä pisteet lopulta tasattiin 1-1 -tuloksella.

Ilves oli ensimmäisellä jaksolla hallitsevampi osapuoli ja sai luotua enemmän vaarallisia hyökkäyksiä, sekä maalipaikkoja. Ottelun avausosuma ei kuitenkaan syntynyt vaarallisesta hyökkäyksestä, vaan kulmapotkun jälkitilanteesta, missä pallo pomppi mieheltä toiselle ja lopulta ranskalaispuolustaja Seydine N'Diaye sain tuikattua pallon verkkoon 29. minuutilla.

Ilves oli lähellä päästä tauolle jopa kahden maalin johdossa, kun ensin Santeri Haarala laukoi tolppaan ja siitä kimmonnut pallo osui Niklas Fribergia jalkaan, kimmoten uudelleen tolppaan. Lisäosumia ei kuitenkaan nähty ja näin tauolle siirryttiin vierasjoukkueen 0-1 -johdossa.

Valkopaidat tulivat toiselle jaksolle selvästi nälkäisempinä ja sen kaltaisella asenteella, että täysi pistepotti haluttiin jättää Valkeakoskelle.

Palkinto takaa-ajolle syntyi 67. minuutilla. Janne-Pekka Laine käänsi pelin nopeasti vasempaan laitaan Ryan Mahutalle, jonka tarkka, kova syöttö tavoitti Juan Lescanon ja Veikkausliigan toukokuun joukkueeseen valittu argentiinalaiskärki pääsi viimeistelemään kauden viidennen osumansa.

Hakalla oli erinomaiset mahdollisuudet iskeä toisella jaksolle myös johto-osuma, mutta sitä ei nähty, vaikka pallo Ilves -maalissa kertaalleen kävikin. Hakan Atte Sihvosen nähtiin rikkoneen tilanteessa Ilveksen maalivahti Otso Virtasta, eikä osumaa hyväksytty.

Sihvonen laukoi pallon myös tolppaan, minkä paluupallosta vielä Lescano pääsi yrittämään lähietäisyydeltä, mutta tuloksetta. Niinikään Mahuta kilautti toisella jaksolla tolppaan ja lisäksi Tiemoko Fofanalla oli loistava paikka muutamasta metristä, mutta norsunluurannikkolaisen avausosuma jäi vielä odotuttamaan itseään, kuten Hakan voitto-osumakin tässä ottelussa..