AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
3-5-2

11

(0-1)

Yleisöä 3347

Ilves
4-3-3
vko.23 // 6.6.2023

Ennakko: FC Haka-Ilves

Ennakko: FC Haka-Ilves

Kuva: Jussi Rämä

Kauden ensimmäinen Pirkanmaan derby pelataan keskiviikkona 7.6. Tehtaan kentällä kello 18.00 alkaen, kun Tampereen Ilves matkaa FC Hakan vieraaksi.

Viime kaudelle Pirkanmaa oli mustavalkoinen, sillä Haka voitti Ilveksen kahdesti Veikkausliigassa ja kerran Liigacupissa, missä joukkueet pelasivat myös kerran tasan. Tänä keväänä joukkueet kohtasivat niin ikään Liigacupissa helmikuussa ja tuolloin koskilaiset olivat 1-0-vahvempia Oiva Laaksosen maalilla.

Tällä hetkellä joukkueilla on Veikkausliigan sarjataulukossa kolme pistettä eroa – Haka löytyy yhdeksällä pisteellään sijalta yhdeksän ja Ilves sijalta viisi 12 pisteellään.

Viime kaudella joukkueiden väliset kohtaamiset olivat derbylle ominaiseen tapaan täynnä tunnetta, eikä mikään viittaa siihen, että tällä kaudella olisi toisin. Luvassa on takuuvarmasti tiukka taistelu, niin Veikkausliigapisteistä, kuin Pirkanmaan herruudestakin.

– Derbyssä on totta kai tunteet mukana ja kaksinkamppailuja paljon, niin niissä pitää olla vahvoja. Varmasti pienet asiat ratkaisevat! Toivottavasti saadaan hyvä tuki yleisöltä – positiivinen kannustus puskee pelaajia eteenpäin, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio toivoo Hakan sivuilla.

Hakalla on allaan raskas viikko, niin pelillisesti, matkustuksellisesti, kuin tuloksellisestikin. Tainio kuitenkin näkee, että palautuminen ja valmistautuminen ovat menneet hienosti.

– Palautumisessa tehty kaikki voitava ja tarpeeksi päiviä kuitenkin, eli ei pitäisi olla mikään ongelma.

– Palautuminen on mennyt kaiken kaikkiaan erittäin hyvin ja tänään oli todella terävä valmistava. Näytti hyvältä ja jätkät huokui sellaista intoa huomista varten.

Hakan kokoonpanon tilanteessa ei nähdä muutoksia edelliseen otteluun, eli poissa ovat edelleen Stavros Zarokostas, Mehdi Boukassi ja Vigori Gbe.

Ilves pelasi reilun viikon sisään kolme ottelua, joista jälkimmäisimmän viime lauantaina Ratinassa FC Lahtea vastaan. Loistavan ensimmäisen jakson jälkeen tauolle 2-0 johdossa mennyt Ilves ei kuitenkaan pystynyt toisella jaksolla pitämään johdostaan kiinni ja saldoksi ottelusta jäi vain tasapelipiste.

Haka palaa Tehtaan kentälle kotiyleisönsä eteen, pelattuaan edelliset kolme ottelua (Cup-tappio Oulussa mukaan lukien) vieraskentillä. Vieraskiertueelta ei valkeakoskelaisille voittoja tullut ja viimeisimmästä Veikkausliigaottelusta saldoksi jäi 3-0 tappio KuPS:n vieraana.

Molemmilla joukkueilla on siis olemassaoleva tahtotila korjata kurssiaan viime pelien pistemenetyksien jälkeen ja se pitäisi paikallisottelussa näkyä intensiivisenä, viihdyttävänä pelinä.

Monia pelillisiä mittareitaan toukokuun jälkimmäisen puoliskon otteluissa parantanut Ilves jatkoi Lahtea vastaan ensimmäisellä jaksolla piristyneen peli-ilmeensä esittelemistä, kun joukkue sai ottelun alusta saakka riistoja vastustajan pelin avaamistilanteista ja riistot päätyivät nopeisiin ja ennen kaikkea vaarallisiin maalintekoyrityksiin johtaneisiin hyökkäyksiin.

Ilves lähtee otteluun Bermudan maajoukkuepelaaja Djair Parfitt-Williamsia lukuun ottamatta täydellä pelaajistolla.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Juvonen Elias
4.ET: Mäkinen Kalle

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikon kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Haka - Ilves Tehtaan kentällä keskiviikkona 7.6. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, Ilveksen verkkosivut