AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

12

(1-0)

Yleisöä 1704

AC Oulu
4-3-3
vko.18 // 4.5.2023

Ennakko: Ilves-AC Oulu

Ennakko: Ilves-AC Oulu

Kuva: Juha Tamminen

Ilves jatkaa perjantaina kotiotteluitaan Ratinan Stadionilla ja seuraava vastustaja Veikkausliigassa on kaksi pistettä Ilveksen perässä sarjataulukosta löytyvä AC Oulu.

Ilves on hyvässä vireessä ja he ovat voittaneet kaksi edellistä ottelua, joista toinen Suomen Cupissa Tepsiä vastaan ja viime lauantaina he kaatoivat KTP:n. Kissapedot lähtevät viikonlopun kierrokselle sarjataulukossa sijalta neljä.

Toni Kallion valmennustiimissä toimiva Joni Lehtonen kommentoi Ilveksen verkkosivuilla AC Oulun tarjoamaa haastetta tamperelaisryhmälle.

- Oulu on laadukas joukkue, he ovat selkeästi omaksuneet pelitavan, jota valmentaja yrittää ajaa. Heillä on paljon dynaamisia nuoria pelaajia, jotka hyviä 1v1 -tilanteissa. Uskaltavat ohittaa vastustajia ja selkeästi pallonhallinnan kautta edetä, Lehtonen miettii.

- Pyritään vastaamaan siihen sillä, että saadaan heidät kiinni riittävän varhaisessa vaiheessa ja pystytään estämään eteneminen meidän puolustuskolmannekselle. Puolustaessa ollaan scoutattu mihin voidaan omalla pallollisella pelillä iskeä ja sitä kautta edetä, Lehtonen toteaa.

AC Oulu lähtee puolestaan synkistä varjoista kohti Tamperetta. Niskassa on 0-3 rökäletappio viikonlopulta Raatista SJK:a vastaan. Kovin odotuksin kotiavaukseen lähtenyt oululaisnippu ei pystynyt luomaan yhtään maalipaikkaa lauantaina, joten tuleva ottelu on myös hyvä mahdollisuus nollata edellinen vastoinkäyminen ja päästä uuteen loistoon, jota Laivastonsiniset ovat osoittaneet koko talvikauden.

Yksi hävitty ottelu ei pitkässä juoksussa maata kaada eikä joukkueen osaaminen ole mihinkään kadonnut. Nyt on aika nousta varjoista kohti aurinkoa ja näyttää jälleen etelässä, miltä se pohjoisen kylmä puhuri tuntuu ja ottaa kolme pistettä Ilveksen kustannuksella.

Perjantain kierrokselle AC Oulu ja Ilves lähtevät tasaväkisissä asetelmissa. Tähän ottelupariin Ilves lähtee hienoisena ennakkosuosikkina. Heillä on hyvä vire päällä ja on heidän kotiottelunsa, joten suosikin viittaa voidaan sovitella kissojen niskaan. AC Oulu haluaa pestä kasvonsa lauantain jälkeen, joten oululaiset tulevat hinkkaamaan mirriä vastakarvaan ja eivät varmasti aio jättää pistettäkään Ratinan hiekkalaatikolle.

- Päätavoitteemme seuraavassa pelissä on palata hyviin esityksiin ja olla uskollisia pelimme perusperiaatteille. Samalla meidän on saatava takaisin energinen taisteluhenki, joka on meidän joukkueen henki.

- Vastustaja on hyvä ja heillä on monia erittäin hyviä pelaajia. Meiltä on poissa varmasti seuraavasta ottelusta Ashley Coffey, Eelis Taskila ja Alexander Försström. Terveystilanne joukkueessa on muuten erittäin hyvä ja meillä on runsaasti valinnanvaraa 18 pelaajaan, jotka matkustavat Tampereelle. Ja nämä ovat aina hyviä uutisia valmentajille, AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte sanoo.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Vihreävuori Riku
4.ET: Mäkinen Kalle


Ilves - AC Oulu Ratinan stadionilla perjantaina 5.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut