AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3

02

(0-1)

Yleisöä 777

Ilves
4-3-3
vko.41 // 15.10.2022

Ennakko: AC Oulu-Ilves

Ennakko: AC Oulu-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

AC Oulu ja Ilves kohtaavat sunnuntaina Veikkausliigan päätöskierroksella.

Veikkausliiga päättyy ja kumpikin joukkue haluaa päättää sarjan onnistumiseen. AC Oulun ottelut jatkuvat vielä ensi viikolla. Eurolopputurnaus alkaa keskiviikkona Turussa tai Seinäjoella. Ilveksellä ei ole enää kilpailullista panosta, kun he menettivät jo aiemmin mahdollisuutensa Eurokarkeloihin.

AC Oululla on mahdollisuus valmistautua keskiviikon pleijariin, mutta kuitenkin otteluiden välissä on niin pieni aikaikkuna, että kierrättämistä tullaan todennäköisesti näkemään sunnuntaina. Mitään radikaalia yllätystäköän tuskin tullaan kokoonpanossa näkemään, koska reservi pelaa edelleen ylempää loppusarjaa Kakkosessa ja U17-junioreilla on SM-sarjan päätösottelu samana päivänä.

- Sunnuntain pelissä Ilvestä vastaan mitataan meidän henkinen kantti, mikä nähdään puolustuspelaamisessa: kaksinkamppailut, kakkospallot, erikoistilanteet ja tilanteenvaihdot oman pallonmenetyksen jälkeen. Jos nämä asiat sujuvat Ilvestä vastaan, meillä on saumaa myös karsintapeleissä, linjaa AC Oulun valmentaja Rauno Ojanen.

- Ilveksen kausi on ollut varmasti pettymys heille ja meitä vastaan heillä on tietysti jonkinlainen näytönpaikka. Joukkueessa on monta kovaa pelimiestä, mm. Petteri Pennanen ja Tuco. Tietenkin myös meidän entinen kapteeni Tuure Siira. Ilves on vaihdellut lähinnä keskikentän muotoa ja siihen meidän täytyy olla sunnuntaina valmiina.

Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio on valinnut 18 pelaajaa mukaan bussimatkalle kohti pohjoista, joka starttasi yhteisen lounaan jälkeen lauantaipäivällä. Paikan päällä on vielä luvassa pari ottelupalaveria ja ulkoilua joukkueen kesken.

– Pitkää matkaa taitetaan. Kausi on lopuillaan, mutta ihan samalla tavalla olemme valmistautuneet, kuin mihin tahansa muuhunkin otteluun. Tavoitteena on pelata hyvä peli ja hakea pisteet kotiin, Kallio tiivistää.

– Hyvin pallo-orientoitunut joukkue Oulu on. Siihen olemme tällä viikolla kiinnittäneet huomiota. Meidän pitää puolustaa tiiviisti tai he rankaisevat nopeasti. Oulu on pelannut hyvin, mutta toki heillä on tulossa seuraava peli jo keskiviikkona. Heidän kokoonpanonsa ja lähestymistapansa on vaikea ennakoida.

Kuten aina syksyisin, moni liigajoukkue alkaa jo miettiä muutosvaihetta tulevaa harjoituskautta silmällä pitäen.

– Ensi vuoden pelaajatilannetta olemme jo tietysti pohtineet. Haluamme kuitenkin pelata kunnialla viimeisenkin ottelun. Laajemman pohdinnan paikka tulee myöhemmin. Keskittyminen on nyt tässä hetkessä, ennen kuin rauhassa huilataan, Kallio päättää.

Erotuomari Viljanen Petri
AET 1 Määttänen Janne
AET 2 Siltala Jarkko
4.ET Niinimäki Pietu

AC Oulu - Ilves sunnuntaina 16.10. kello 15.00 Ratinan Stadionilla. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut, Ilveksen verkkosivut