AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

10

(1-0)

Yleisöä 808

FC Lahti
4-4-2
vko.40 // 9.10.2022

Ilves voittoon FC Lahdesta (Ilves-FC Lahti 1-0)

Ilves voittoon FC Lahdesta (Ilves-FC Lahti 1-0)

Tuco oli Ilveksen sankari. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves merkkasi maalivelho Tucon ansiosta tulostaululle 1–0-lukemat FC Lahtea vastaan. Molempien joukkueiden maalivahdit olivat tärkeässä roolissa siinä, että enempää osumia ei nähty.

Haastajasarjan tilanteen kannalta ottelun merkitys pieneni lauantain tulosten myötä. FC Lahden karsijan paikka oli jo ennakkoon selvä ja Ilveksen haaveet Eurolopputurnaukseen yltämisestä haihtuivat myös, joten tamperelaiset pelaavat enää sijoista 9. ja 10.

Peli oli kaikesta huolimatta iloista ja vauhdikasta. Molemmat joukkueet olivat lähellä maalintekoa jo ensimmäisillä minuuteilla. Oiva Jukkola testasi Antonio Regueron refleksit, ja toisessa päässä avaukseen noussut Eetu Huuhtanen oli mies paikallaan. 19-vuotias veräjänvartija nollasi Matti Klingan ja Chinedu Geoffreyn vaaralliset yritykset tyylikkäästi.

Keskikentän kapellimestari Petteri Pennanen sai huseerata melko vapaasti keskikaistaa pitkin. Ilves vyörytti vaarallisia hyökkäyksiä useamman kappaleen. Regueron hyvät torjunnat pitivät pelin maalittomana, eikä toimettomaksi jäänyt virkaveli Huuhtanenkaan toisessa päädyssä.

Juuri ennen taukoa kuparinen kuitenkin rikkoutui. IS-tähtipörssiä johtava Pennanen otti syötönkatkon, haki syöttökuvion Eric Otengin kanssa ja siirsi pelivälineen Tucolle. Kamerunilaishyökkääjä ujutti pallon alakulmaan ja merkkautti itsensä maalitilastoihin toisessa ottelussa peräkkäin.

50. minuutilla laitapuolustaja Tuomas Ollila oli lähellä kasvattaa kauden maalimääränsä jo seitsemään. Terävä kuti vasemmalta laidalta pysähtyi kuitenkin tolppaan.

Mustat kuhnurit väläyttelivät muutaman kerran pirteitä vastahyökkäyksiä, mutta pääosin kirivaihe jäi melko nuhaiseksi. Kaiken kaikkiaan kissapeto oli hallitsevampi osapuoli. Ilveksen edellinen kotivoitto oli ennen juhannusta niin ikään FC Lahtea vastaan. Kotiyleisö sai siis pitkästä aikaa tuulettaa päätösvihellyksen kajahtaessa.

Kierroksen aiemmissa otteluissa Ilveksen päävastustajat VPS ja IFK Mariehamn keräsivät myös kolme pistettä. Ilves pelaa siis kauden viimeisen ottelunsa enää kunniasta, kun viikon päästä on luvassa vierasreissu AC Oulun testiin.