AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

10

(1-0)

Yleisöä 808

FC Lahti
4-4-2
vko.40 // 8.10.2022

Ennakko: Ilves-FC Lahti

Ennakko: Ilves-FC Lahti

Kuva: Juha Tamminen

Ilves pelaa Haastajasarjan viimeisen kotipelinsä sunnuntaina Ratinassa, kun vierailulle saapuu FC Lahti.

Viikko ennen juhannusta Ratinassa todistettiin hurja trilleri. Peli näytti päättyvän 2–1-lukemiin, mutta varsinaisen peliajan jo umpeuduttua saivat lahtelaiset rangaistuspotkun, jonka Macoumba Kandji laukoi maaliin. Lisäajan kuudennella minuutilla Petteri Pennanen kuitenkin siirsi joukkueensa takaisin kuskin paikalle niittaamalla 3–2-loppulukemat kotiyleisön riemuksi. Se on myöskin Ilveksen viimeisin kotivoitto, joten samanlainen tulos olisi jälleen poikaa.

Heinäkuussa "mastokaupungissa" Kai Meriluodon osumalla vierailijat olivat pitkään kiinni kolmessa pisteessä, mutta Ilvestä kauden 2017 edustanut Teemu Penninkangas toi kuhnurit tasoihin loppulukemiin 1–1.

Maalinteko on keltavihreillä ollut viime aikoina hallussa, mutta päävalmentaja Toni Kallio peräänkuuluttaakin ryhtiliikettä oman maalin varjelussa.

– Meidän oma pallollinen tekeminen pitää olla vähintään samalla tasolla, kuin Maarianhaminaa vastaan. Pystymme vielä nopeamminkin liikuttamaan palloa ja etenemään vaarallisille alueille, Kallio uskoo.

– Eritoten tilanteenvaihdot ja puolustustyö täytyy olla kollektiivisempaa ja kurinalaisempaa. Yleinen jämäkkyys kaikessa tekemisessä pitää olla korkeammalla tasolla. Maarianhaminaa vastaan viimeiset 20 minuuttia eivät olleet tarpeeksi hyvää tekemistä.

Sunnuntain peli on FC Lahdelle panokseton, sillä viime sunnuntaina varmistui myös matemaattisesti lahtelaisten joutuminen liigakarsintaan. Lahti kohtasi vieraskentällä AC Oulun ja sai lopulta pitkän maalittoman putkensa poikki oululaisten 2–1-voittoon päättyneessä ottelussa. Oulu iski kaksi ensimmäistä osumaa, mutta Arlind Sejdiu iski Chinedu Geoffreyn tolppalaukauksen lopulta sisään ja Lahti heräsi taistelemaan pisteistä. Muutamasta hyvästä maalipaikasta huolimatta pisteet jäivät Ouluun.

FC Lahti hakee joukkueena onnistumisia ennen tulevaa liigakarsintaa kahdessa jäljellä olevassa liigaottelussa. Lahti kaipaa onnistumisia niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Etenkin maalinteko on tuottanut lahtelaisille tuskaa, mutta edellisissä otteluissa Lahti on vihdoin kyennyt luomaan maalipaikkoja. Onnistumiset usein lisäävät itseluottamusta ja itseluottamus lisää usein onnistumisia.

Ilvekseltä on loukkaantumisen takia sivussa varmuudella ainoastaan Yusif Moussa. Muutamia kolhujakin on vaivana, mutta pelikieltoja ei ole.

– Tässä on muutama kysymysmerkki vielä ennen viimeistelytreenejä. Totta kai ensi vuoden pelaajatilannetta mietitään myös, mutta kyllä meidän ykköstavoite on voittaa Lahti. Me valitsemme kentälle sunnuntaiksi ne pelaajat, jotka uskomme sopivan parhaiten ottelun voittamiseen.

Tamperelaiset ovat käytännössä pakkovoiton edessä, tai muuten haave Eurocup-pudotuspeleistä haudataan lopullisesti tämän kauden osalta. Vierasjoukkue FC Lahti jää joka tapauksessa liigakarsintoihin Ykkösen toiseksi parasta joukkuetta vastaan.

– Jatkuvatko kotipelit vielä tällä kaudella, ei ole enää meidän omissa käsissämme. Hoidamme sen mitä pystymme parhaamme mukaan. Ajatuksissa on aloittaa voittoputki, jota jatketaan myös ensi vuoden puolella, Kallio toteaa.

Tampereelle Lahti saa jälleen kokoonpanoonsa pelikieltonsa kärsineen Martinos Christofin. Varmasti sivussa ovat nuorten maajoukkueessa olevat Samuel Pasanen, Akseli Puukko ja Vilho Huovila. Lisäksi Daniel Koskipalo ja Anton Munukka olivat lauantaina yhteistyöseura Lahden Reippaan matkassa Joensuussa ja kumpainenkin oli avauskokoonpanossa, joten heidän pelaamisensa on epävarmaa.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Juvonen Elias
AET 2 : Kuukasjärvi Arttu
4.ET: Mäkinen Kalle


Ilves - FC Lahti Ratinan stadionilla sunnuntaina 9.10. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Lahden verkkosivut