AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Haka
5-3-2

00

(0-0)

Yleisöä 860

AC Oulu
5-3-2
vko.40 // 4.10.2021

Haka ja AC Oulu maalittomaan (FC Haka-AC Oulu 0-0)

Haka ja AC Oulu maalittomaan (FC Haka-AC Oulu 0-0)

Kuva: Juha Tamminen

FC Haka ja AC Oulu kohtasivat toistamiseen viikon sisään, kun haastajasarja käynnistyi sunnuntai -iltana Tehtiksellä.

Ottelu oli molemmille joukkueille tärkeä ja se näkyi molempien joukkueiden otteissa – lopputuloksena ottelun panokselle ominainen 0-0 -tasapeli.

Oman haasteensa päivän otteluun Hakan osalta toi Luiyi de Lucasin pelikielto, minkä seurauksena valkopaidat ryhmittyivät viiden alakertaan. Keskuspuolustuksessa pelasivat Niklas Friberg, Eero-Matti Auvinen ja Seth Saarinen, sekä laidoilla Henri Malundama ja Jami Kyöstilä.

Uuden lisämurheen kesken pelin toi Fribergin lievä loukkaantuminen miehen saatua polvesta leukaansa, eikä voinut jatkaa ottelua. Todennäköisesti mies on kuitenkin jo seuraavassa ottelussa pelikuntoinen.

Sunnuntain ottelussa Hakalla oli kaikki voitonavaimet käsissään, sillä laukaukset menivät kotijoukkueelle 17-7 ja noista seitsemästä laukauksesta Oulu sai ainoastaan yhden kohti Hakalan vartioimaa maalia. Huippupaikkojakin valkopaidat rakentelivat riittävästi, jotta edes yksi tarvittava osuma olisi syntynyt, mutta tänään ei yrityksissään onnistunut kukaan.

Donaldo Acka pääsi jälleen hyvin puskemaan kulmapotkusta, mutta kanadalaisvahti Yann Fillion torjui yrityksen. Myös Ishmael Yartey, Jami Kyöstilä ja Logan Rogerson pääsivät laukomaan hyvistä paikoista, mutta oululaisten maalia vartioinut Yann Fillion oli mies paikallaan.