AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Haka
5-3-2

00

(0-0)

Yleisöä 860

AC Oulu
5-3-2
vko.39 // 2.10.2021

Ennakko: FC Haka-AC Oulu

Ennakko: FC Haka-AC Oulu

Kuva: Juha Tamminen

Koskilaiset ovat kolmen ottelun voittoputkessa ja kaikissa kolmessa ottelussa oma maali on pysynyt puhtaana. Vastaava nollaputki Veikkausliigassa on nähty edellisen kerran kaudella 2007, jolloin Haka voitti Hongan 2-0, Jaron 4-0 ja MYPAn 3-0 heinä-elokuun vaihteessa.

Päävalmentaja Teemu Tainiota eivät tilastot juurikaan kiinnosta, mutta tämänhetkinen vire saa kiitosta.

– Tyytyväinen olen ollut viime pelien puolustamiseen. Tilastot, faktat ja tämmöiset ei minua niinkään kiinnosta, mutta kyllä me siitä lähdetään huomenna, että oma pää pysyy puhtaana, Tainio painottaa Hakan sivuilla.

Pientä päänvaivaa valmennukselle tuo pelikiellot ja etenkin Luiyi de Lucasin puuttuminen puolustuksesta on iso menetys. Toppari on pelannut kolmea ottelua lukuun ottamatta täydet minuutit tällä kaudella ja ollut joukkueen huonoinakin hetkinä mies paikallaan. De Lucasin lisäksi korttitili on täynnä Jacob Bushuella ja Aleksandar Vucenovicilla.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, ettei ketään ole tällä hetkellä loukkaantuneena, joten päävalmentajalle ja kumppaneille jää edelleen hyvin vaihtoehtoja kokoonpanoon.

Oulu ei ole voittanut peliäkään viiteen otteluun ja lisäksi viikon takaisen valmentajanvaihdoksen tulokset on vielä mittaamatta. Markus Heikkisen ja Teemu Tavikaisen tulikoe tuli nopeasti ja tuloksena oli 0-1-tappio Hakalle. Tämän jälkeen uusi valmennus on saanut viikon aikaa hioa kuvioitaan rauhassa, joten on pienoinen arvoitus, millainen joukkue Valkeakoskelle saapuu.

– Niillä on tosiaan ollut viikko aikaa valmistautua. Saa nähdä mitä sieltä tulee, ovatko lähteneet muuttamaan jotain vai tulevatko sillä, millä ovat oikeastaan koko kauden pelanneet, Tainio pohtii.

Oli vierasjoukkueen tilanne mikä hyvänsä, niin sunnuntain asetelmat ovat selvät. Hakan peli kulkee ja se onkin asettanut itsensä selvään ennakkosuosikin asemaan. Myös Tainio on asetelman tiedostanut ja valanut uskoa myös joukkueeseensa.

– Tietenkään heidän ei kestäisi meille huomenna hävitä – se on jopa pakkovoitto heidän kannalta. Ja just sanoin joukkueelle, että ollaan pantu itsemme sellaiseen asemaan, että voitolla huomenna alkaa näyttämään asiat aika hyvältä.

AC Oululla on luonnollisesti revanssi mielessä ja sen lisäksi pyrkimys pois karsijan paikalta vaatii kipeästi pisteitä.

- Edellisestä kohtaamisesta jäi paljon hampaankoloon, joten kiva kohdata FC Haka heti tähän loppusarjan alkuun. Haka on pelannut nyt 5 tai 4 alakerralla, joten saa nyt nähdä kumpaan he päätyvät tässä pelissä. Heillä on myös muutama poissa-olo, kun korttitilit ovat täyttyneet. Mielenkiinnolla odotellaan pelipäivää ja mihin ratkaisuihin siellä on päädytty.

- Vastahyökkäyksissä haka on ollut vaarallinen ja ne tilanteet meidän pitää klaarata, niin ollaan vahvoilla. Me ollaan menty oma peli edellä ja nyt ehjä viikko tässä treenejä alla. Isoja muutoksia ei tähän plääniin tarvitse tehdä, oli heidän muoto sitten mikä tahansa, AC Oulu valmentaja Teemu Tavikainen sanoo.

Tavikainen odottaa tiukkaa taistelua Haastajasarjassa kaikkineen.

- Uskon, että jatkosarjan peleistä tulee viihdyttäviä ja aiomme laittaa oman panoksemme tähän. Emme lähde peruuttelemaan. Se voidaan luvata.

Loukkaantumisen vuoksi AC Oululta ovat poissa Jarkko Hurme ja Jere Kallinen.

Erotuomari Al-Emara Mohammad
AET 1 Honkanen Jukka
AET 2 Jantunen Olli
4.ET Vuorinen Juuso

FC Haka - AC Oulu tehtaan Kentällä sunnuntaina 3.10. kello 17.00.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa