AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
KuPS
4-3-3

11

(1-1)

Yleisöä 7890

HJK
4-3-3
vko.43 // 30.10.2021

Ennakko: KuPS-HJK

Ennakko: KuPS-HJK

Kuva: Juha Leskinen

Veikkausliigan pelikausi 2021 saa hurjan päätöksen sunnuntaina 31.10.2021, kun sarjassa toisena oleva Kuopion Palloseura isännöi sarjakärki Helsingin Jalkapalloklubia.

HJK ja KuPS ovat olleet tällä kaudella ylivertainen kaksikko Veikkausliigassa. Edellisen kerran, kun sarjan kärkikaksikko on pelannut pistekeskiarvolla yhtä vahvaa kautta, elettiin vuotta 1999 – tuolloin FC Haka ja HJK ylsivät yli kahden pisteen / ottelu -keskiarvoon.

Maratontaulukon nelonen KuPS ja ykkönen HJK ovat yhteensä voittaneet 36 jalkapallon Suomen mestaruutta, mutta kulta-hopea -yhdistelmään ne ovat päätyneet aiemmin vain viidesti. KuPS voitti kultaa HJK:n nenän edestä vuosina 1956 ja 1966, Klubi puolestaan teki saman kuopiolaisille 1964, 2010 ja viimeksi 2017.

– Liigakauden viimeinen peli edessä ja kaksi sarjan ylivoimaisesti parasta joukkuetta ratkaisemassa mestaruutta täyden katsomon edessä, johon toivottavasti mahtuu mahdollisimman paljon meidänkin faneja. Suomalainen futis kaipaa jokaista hienoa tapahtumaansa ja tämänlainen on varmasti edessä, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela maalaa seuransa verkkosivuilla.

Kuopion Palloseura on päässyt valmistautumaan hyvin kauden päättävään HJK-otteluun. Joukkue palautui torstaina SJK-ottelusta ja perjantaina katseet käännettiin täysillä kauden päätökseen. Kauden viimeiset ja otteluun valmistavat joukkueharjoitukset pidettiin lauantaina, pelipäivän aattona.

- Vedimme vuoden viimeiset joukkueharjoitukset tällä porukalla ja nyt kaikki on valmista sunnuntain otteluun. Meillä on ollut ihan mahtavat pari päivää joukkueen kesken ja kaikilla on yhteinen, selkeä päämäärä.

- Kauden päättyminen pitää sisällään aina tietyn annoksen haikeutta, mutta nyt on aika laittaa viimeisen kerran kaikki peliin, KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari tunnelmoi ottelun aattona.

KuPS pääsee kauden viimeiseen otteluun varsin vapautuneessa tilassa, sillä takaa-ajoasemassa olevilla kuopiolaisilla ei ole ottelussa mitään hävittävää. Vaikka KuPS käväisikin jo sarjan piikkipaikalla, joukkue on ollut käytännössä koko kauden takaa-ajajana – se rooli KuPS:lla on viimeiselläkin kierroksella. Mestaruus on joukkueen omissa käsissä ja vaikka mestaruuden lipsahtaminen Helsinkiin olisikin eittämättä joukkueelle iso pettymys, se ei olisi kuopiolaisille katastrofi.

HJK:n ja KuPS:n välinen ero sarjassa oli suurimmillaan yhdeksän pistettä. Helsinkiläistenkin kautta voi pitää jo hyvin onnistuneena, sillä joukkue onnistui etenemään Euroopan Konferenssiliigassa lohkovaiheeseen. Lähtökohdat Veikkausliigassa ovat kuitenkin viime vuosina olleet, että mikä tahansa muu lopputulos, kuin HJK:n mestaruus olisi suuren kokoluokan yllätys – sitä se myös tälle kaudelle lähdettäessä oli. Jos mestaruuden menetys olisi KuPS:lle suuri pettymys, HJK:lle se olisi jo pienimuotoinen katastrofi.

Kun Veikkausliigan mestaruuspatsas nousee ilmaan sunnuntai-iltana Kuopion Väre Areenalla noin klo 19 selvää on ainakin se, että Suomen mestari on mestaruutensa todellakin ansainnut.

Erotuomari: Gestranius Mattias
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Alakare Mikko
4.ET: Nevalainen Ville

KuPS - HJK Väre Areenalla sunnuntaina 31.10. klo 17.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: KuPS:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut