AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 30.10.2021

"Edessä on todella ikimuistoinen päivä" - Kuopioon odotetaan uutta yleisöennätystä

"Edessä on todella ikimuistoinen päivä" - Kuopioon odotetaan uutta yleisöennätystä

Väre Areenalle odotetaan ennätysyleisöä. (Kuva: Juha Leskinen)

KuPS ja HJK ratkaisevat sunnuntaina mestaruuden kohtalon ja tunnelma Väre Areenalla tulee olemaan taatusti huimaava.

Omaa rooliaan sunnuntaisessa Veikkausliigan päätöskierroksen mestaruusottelussa tulevat näyttelemään henkisen puolen asiat. Otteluun odotetaan jopa yli 8000 katsojaa, mikä tulee tuomaan lisää sähköä niin kentälle kuin sen ulkopuolellekin. Helsinkiläiset ovat saamassa taakseen myös vahvan kannustuksen, kun HJK:n kannattajia on tulossa Kuopioon useita satoja.

Edellinen KuPS:n yleisöennätys on syksyltä 2019, kun KuPS:n ja FC Hongan välistä Mestaruussarjan ottelua seurasi paikan päällä 7114 katsojaa.

- On etuoikeutettu olo päästä pelaamaan tällaista ottelua. Jokainen joukkue, pelaaja ja valmentaja haluaisi olla tässä tilanteessa, missä me olemme nyt. Edessä on todella ikimuistoinen päivä. Kaikki tietää, mikä panos tässä ottelussa on, mutta samalla tästä tilanteesta pitää pystyä nauttimaan, KuPS:n päävalmentaja Simo Valakari avaa sielunmaailmaansa.

Kenttätapahtumissa odotettavissa on äärimmäisen tasainen ottelu, jossa kohtaa kaksi selkeästi sarjansa parasta joukkuetta. Valakari joukkoineen tiedostaa, että vastassa on huippujoukkue, mutta kuopiolaiset aikovat toteuttaa omaa pelifilosofiaansa, jonka uskotaan tuovan kaivattu lopputulos.

- Vastakkain ovat sarjan kaksi parasta joukkuetta ja on lopputulema sitten mikä tahansa, niin molemmat ovat pelanneet poikkeuksellisen kauden. HJK on totta kai laadukas joukkue ja kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet tasaisia. Viimeksi otimme aika paljon vastaan etenkin toisella jaksolla, nyt meidän pitää olla tarkempia pallon kanssa.

- Tietenkin pelissä tulee myös jaksoja, kun me joudumme ottamaan vastaan. Kotikentällämme haluamme kontrolloida kuitenkin pelitapahtumia niin paljon, kuin mahdollista, Valakari päättää.

KuPS - HJK Väre Areenalla sunnuntaina 31.10. klo 17.

Kaikki Veikkausliigan ottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lisää uutisia