AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

02

(0-1)

Yleisöä 1940

FC Inter
3-4-3
vko.43 // 27.10.2021

Inter haki pisteet Ratinasta (Ilves-FC Inter 0-2)

Inter haki pisteet Ratinasta (Ilves-FC Inter 0-2)

Aleksi Paananen iski 0-1-maalin. (Kuva: Juha Tamminen)

Keskiviikkona pelattiin viimeistä kertaa Veikkausliigafutista Ratinassa kaudella 2021. Ilves ja FC Inter ottivat toisistaan mittaa vauhdikkaassa ottelussa.

Ottelu vanheni vain minuutin, kun pallo oli jo ylärimassa. Teemu Jäntti pyssytti Patrick Loa Loan pudottaman pallon kimmokkeen kautta Interin poikkipuuhun. Hetkeä myöhemmin Loa Loalla ja Vigori Gbellä oli molemmilla tilaisuudet laukoa lähietäisyydeltä, mutta aina vain pallon eteen riitti turkulaisia.

Ensimmäisen vartin aikana vanha kettu Timo Furuholm oli moneen kertaa häärimässä vaarallisesti boksissa. Uransa tähän kauteen päättävän hyökkääjän ruuti oli kuitenkin kotijoukkueen onneksi märkää, kuin syyssateen pieksemä nurmi.

Avausmaali syntyi 26. minuutilla. Nopeasti hyökkäyksiin rynnistävä Inter yllätti kotijoukkueen housut kintuissa. Maalipörssiä johtava Benjamin Källman pujotteli vetoalueelle ja tavoitteli alanurkkaa. Rasmus Leislahti torjui ensimmäisen ja vielä paluupallonkin, mutta kolmas veto oli liikaa. Aleksi Paanasen viimeistelemät 0-1-lukemat saivat Ratinan yleisön huokaamaan pettymyksestä.

Furuholmin ja Källmanin vaaralliset lähentelyt jatkuivat herkeämättä toisellakin jaksolla. Äärimmäisen vaarallisilta tekopaikoilta vältyttiin kuitenkin molemmissa päädyissä. Uransa viimeistä kautta pelaava Henrik Moisander sai pidettyä nollapeliä melko turvallisin mielin. Sadesäällä erikoistilanteissa toki piili aina oma vaaraelementtinsä.

Keskikentän taistossa kapteeni Tatu Miettunen ja vastahyökkäykseen sännännyt Källman törmäsivät epäonnisesti toisiinsa. Kilpaveljet kolauttivat kasvot yhteen suurella voimalla ja molempien päiden ympärillä alkoivat lennellä tähdet ja pikkulinnut. Pelikatkon jälkeen ottelu sähköistyi.

Viimeisiä minuutteja kohti peli aaltoili päädystä päätyyn, kunnes sinimustat ottivat hallinnan. Furuholmilla oli useampikin tilaisuus naulata uransa kymmenes maali Ilveksen verkkoon. "Hullu porilainen" ei aikomuksissaan onnistunut, mutta virkaveli Taiki Kagayama kävi lopulta tuplaamassa turkulaisten johtolukemat.