4-3-3
vko.43 // 27.10.2021

Tiukka tasapeli Seinäjoella (SJK-KuPS 2-2)

Kuva: Juha Tamminen

SJK ja KuPS kohtasivat sateisessa syysilmassa OmaSp Stadionilla keskiviikkona. Varsinaiseksi trilleriksi muodostunut ottelu tarjosi tunteita ja maaleja molemmissa päissä katsomoa.

Ensimmäisen jakson alkuminuuteista lähtien tunnelma ottelussa oli käsinkosketeltava. Molempien joukkueiden kannattajat pitivät hyvää meteliä katsomossa, ja Kuopiostakin oli saapunut runsaslukuinen ryhmä kannattajia paikalle.

Ottelu alkoi kuitenkin suotuisasti nimenomaan kotiyleisön kannalta, sillä SJK meni johtoon vain kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Maali syntyi kulmapotkusta, kun Denys Oliinyk pääsi päällään jatkamaan etutolpalle tulleen Pyry Hannolan antaman keskityksen. Maalin jälkeen SJK otti matsin vahvahkosti hallintaansa. Se kykeni jatkuvasti murtautumaan hyökkäyskolmannekselle ja luomaan vaarallisia tilanteita. Samalla KuPS kyettiin pitämään poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta.

Jakson vanhetessa SJK kuitenkin vähitellen vetäytyi yhä matalammalle puolustusryhmitykseen, ja kun jaksosta oli pelattu noin puolet, vierasjoukkue alkoi saamaan otetta pelistä SJK:n kenttäpuolikkaalla. SJK:n puolustusmuodostelmassa ei kuitenkaan ollut juurikaan rakoja tai heikkoja kohtia, joiden ohi KuPS olisi päässyt murtautumaan. Suhteellisen heppoisen oloisia kaukolaukauksia vaarallisempia tilanteita SJK-maalilla ei siis kyseisen pelivaiheen aikana nähty. KuPS sai kuitenkin survottua pallon maaliin ajassa 36′. KuPS-kapteeni Anton Popovitch antoi matalan keskityksen maalille, jossa Aniekpeno Udo ensin epäonnistui viimeistelyssään ja kimpoileva pallo päätyi vaaralliselle Tim Väyryselle, joka latasi pallon lähietäisyydeltä maaliin ja tilanne oli 1-1.

Kavennuksesta SJK ei kuitenkaan lamaantunut, vaan comeback-maali nähtiin vain parin minuutin kuluttua, kun Pyry Hannola pääsi nousemaan vasenta laitaa. Hän antoi pitkän tarkan keskityksen takatolpan suunnille juosseelle Jake Jervisille, joka tykitti pallon komeasti maaliin kotiyleisön hurratessa. Kaiken kaikkiaan maaleja lukuun ottamatta melko tilanneköyhän jakson päätteeksi tauolle siirryttiin siis kotijoukkueen 2-1-johdossa.

Toinen jakso alkoi kuopiolaisten heiluttaessa tahtipuikkoa, ja ensimmäinen laukaus kohti SJK-maalia nähtiin jo ensiminuuttien aikana Anton Popovitchin toimesta. Vedon torjui kuitenkin kotijoukkueen maalilla Jesse Öst. Jaksoa pelattiin pitkä aika ilman sen kummempia maalipaikkoja tai tilanteita. SJK puolusti raivokkaasti ja sai KuPS:n pidettyä aisoissa ja vaarallisin tilanne oli kulmapotku, josta seuranneen puskun Öst kuitenkin hoiti rutiinilla.

SJK:n kannalta ikävä takaisku sattui noin 75 minuutin kohdalla, kun tuomari näki SJK-pelaajan käsivirheen rangaistusalueella. Pilkkua antamaan mennyt Väyrynen ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon maalin vasempaan alakulmaan. SJK piristyi savolaisten tasoitusmaalista huomattavasti, ja Kloppipäädyn edessä nähtiin nopeassa tahdissa useampikin läheltä piti -tilanne. Ensin kaukolaukausta kohti tyhjää maalia kokeili Jervis, muta Ricardo Ferrera ehti kuitenkin päineen väliin. Sitten kulmasta ja sen jälkitilanteesta myös Nikko Boxall ja Cristhian Valencia pääsivät puskemaan maalia kohti, mutta molemmilla kerroilla vieraiden maalivahti Johannes Kreidl veti pidemmän korren. Seuraavaksi toisessa päässä kenttää KuPS-hyökkäys aiheutti kohahduksia yleisössä, mutta SJK-puolustus blokkasi tilanteen toisensa perään.

Ottelun viimeisillä minuuteilla KuPS painoi todella rajusti päälle ja kohti kotijoukkueen maalia, mutta ei saanut voittomaalia aikaan. Näin ottelu päättyi tasatulokseen 2-2, ja mitaleiden kohtalo ratkeaa vasta Veikkausliigan päätöskierroksella.