AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 28.10.2021

"Tasapeli ei enää vie meitä mihinkään" - Valakari uskoo vakaasti voittoon sunnuntaina

"Tasapeli ei enää vie meitä mihinkään" - Valakari uskoo vakaasti voittoon sunnuntaina

KuPS-pelaajat olivat mietteliäinä keskiviikon tasapelin jälkeen. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS jäi keskiviikkona SJK:n vieraana 2-2-tasapeliin ja tuloksen myötä päätöskierroksella kuopiolaisille riittää mestaruuteen vain voitto HJK:sta.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Simo Valakari oli SJK-ottelun jälkeen hieman harmissaan, mutta hän löysi omiensa otteista myös paljon hyvää.

- Jos puolustamme yksilöitä näin huonosti sunnuntaina, miten puolustimme tänään, tulee voittaminen olemaan todella vaikeaa. Tiesimme SJK:n vasemman laidan olevan erittäin vaarallinen, mutta emme silti onnistuneet saamaan heitä kuriin. HJK-ottelussa meidän pitää pystyä puolustamaan vastustajan vahvuudet paremmin pois, Valakari kertoo.

- Nousimme kuitenkin kahdesti tappioasemasta taistelemaan voitosta. Se kertoo paljon joukkueen kapasiteetista ja venymiskyvystämme. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että vaikkemme pelanneet kaikilla osa-alueilla missään nimessä parasta peliämme, olimme hyvin lähellä ottelun voittoa, Valakari summaa.

Kauden huipentavasta HJK-ottelusta voi helposti povata Kuopion suurinta urheilutapahtumaa 2000-luvulla. Päätöskierroksella mestaruuden ratkaisevat kaksi Veikkausliigan selkeästi parasta joukkuetta ja menee mestaruus sitten Kuopioon tai Helsinkiin, on mestari pokaalinsa todella ansainnut. Edellisen kerran kun sarjan kärkikaksikko on pelannut yhtä kovilla pistekeskiarvoilla, elettiin kautta 1999 – tuolloin FC Haka vei mestaruuden HJK:n jäädessä toiseksi.

KuPS-luotsi Valakari iloitsee upeasta kauden päätösottelusta Kuopion Väre Areenan kotiyleisön edessä. Hänen mukaansa joukkue tietää pelin hengen – kolmas peräkkäinen tasapeli ei enää riitä.

- Tämä on ollut kova viikko meille. Kahdesti olemme pelanneet tasapelit, mutta tasapeli ei enää vie meitä mihinkään. Nyt pelin kuva on hyvin yksinkertainen – voitto viimeisessä pelissä tuo meille mestaruuden ja joukkue on valmis siihen, Valakari luotaa.

- Olemme pelanneet 20 peliä ilman tappiota. Se miten pelaamme antaa meille isot todennäköisyydet voittoon ja tarvittaviin maaleihin myös sunnuntaina, Valakari päättää.

vko.20 // 15.5.2024
Lisää uutisia