AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KuPS
3-4-3

10

(1-0)

Yleisöä 2294

Ilves
3-4-3
vko.29 // 24.7.2021

Ennakko: KuPS-Ilves

Ennakko: KuPS-Ilves

Kuva: Juha Leskinen

KuPS saa sunnuntain Väre Areenalle vieraakseen Ilveksen ja pisteet ovat jälleen arvossaan kummallekin.

Kuopion Palloseura lähtee Ilves-otteluun kohtalaisen haastavista lähtökohdista. Joukkueella on torstailta takana todella kova reilu 90 minuutin taistelu FC Vorsklaa vastaan ja Ukrainassa pelattava ratkaisuottelu on edessä tulevana torstaina.

KuPS-leirissä Ilves tiedetään kovana ja vaikeana vastustajana, mutta KuPS-luotsi Simo Valakarin mukaan joukkue tulee sunnuntai-iltana kotiyleisönsä eteen täynnä revanssihenkeä.

- Hävisimme kauden ensimmäisen keskinäisen ottelun Ilvekselle Tampereella. Se tappio sattui kovasti, ja sitä emme halua kokea uudestaan. Ilves pelasi silloin hyvän ottelun, mutta nyt on meidän vuoromme laittaa Ilves ahtaalle, Valakari kertaa KuPS:n sivuilla.

Valakari ei halua avata suuremmin sitä, minkälaisella miehistöllä KuPS Ilveksen kohtaa. Todennäköisesti joitain muutoksia joukkueen avauksessa kuitenkin sunnuntaina nähdään Vorskla-ottelusta.

- Ilves on hyvin päävalmentajansa näköinen joukkue ja meidän pitää olla valmiita siihen, mitä vastaan tulee. Olemme keskittyneet omaan pelaamiseemme ja siihen, että löydämme tähän yksittäiseen otteluun parhaan mahdollisen miehityksen, sekä pelisuunnitelman, päävalmentaja valottaa.

Torstaisen euro-ottelun jälkeen joukkueessa on kohdistettu katseet vain ja ainoastaan Ilves-ottelua silmällä pitäen. Päävalmentajan mukaan KuPS on valmistautunut sunnuntain otteluun niin hyvin, kuin mahdollista.

- Meillä on sataprosenttinen keskittyminen Ilves-otteluun. Hoidimme edellisen europelien välissä pelatun Veikkausliiga-ottelun tyylikkäästi ja samalla tavalla me olemme valmistautuneet myös tähän otteluun. Meillä ei ole mitään tekosyitä, miksi emme pelaisi Ilvestä vastaan omalla huipputasolla, Valakari päättää.

Tampereen futiksen lippulaiva on Veikkausliigassa seitsemäntenä. 12 ottelusta on kertynyt viisi voittoa ja yhtä monta tappiota. Tasapelit ovat jääneet kahteen. Takapakkia tuli viikko sitten perjantaina, kun SJK kävi ryöstöretkellä Ratinassa. 0–1-tappiossa Ilveksen peli oli epätyypillisen halutonta ja etenkin alku oli hankala. Viikon aikana on ehditty keitellä käärmekeittoja.

– Tämä pidempi tauko edellisestä pelistä voi olla joko hyvä tai huono juttu. Edellisestä matsista jäi paljon parannettavaa, nyt olisi tärkeää päästä nopeasti hyvään pelirytmiin kiinni heti alkuvihellyksestä alkaen, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo seuran sivuilla.

– Tässä on saatu paranneltua aiempia loukkaantumisia, mutta toisaalta aina tulee uuttakin jobinpostia. Se on normaalia kiertokulkua, joka kuuluu urheiluun. Meillä on pientä tälliä ja sairastelua, mutta hyvä joukkue saadaan kasaan.

Menestymään tottunut KuPS on sisäistänyt pallonhallintaan luottavan Valakarin opit. Keltavihreiden huomio kiinnittyy eniten oman pallollisen pelin terävöittämiseen.

– KuPS yleensä houkuttelee vastustajaa ylöspäin, mutta on heillä variaatioita pelissään. Riippuu aina vähän siitä, ketä pelaajia on käytössä. He ovat joka tapauksessa itsevarmoja pallon kanssa, Wiss mainitsee.

– Puolustaessa meidän pitää tunnistaa sopivat hetket, jolloin isketään palloon kiinni ja tilanne on mahdollista voittaa. Hyökätessä meidän pitää olla paljon aiempaa rohkeampia ja nopeampia. Ensimmäistä prässääjää pitää uskaltaa haastaa, jotta saamme linjoja auki.

Erotuomari Al-Emara Mohammad
AET 1 Vihreävuori Riku
AET 2 Komppa Paavo
4.ET Dag Ayhan

KuPS-Ilves sunnuntaina 25.7. kello 18.30 Väre Areenalla.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: KuPS:n ja Ilveksen verkkosivut