AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 25.7.2021

Jarkko Wiss iloitsee KuPS:n hyvistä euroesityksistä – ”Se ei ole meiltä mitään pois”

Jarkko Wiss iloitsee KuPS:n hyvistä euroesityksistä – ”Se ei ole meiltä mitään pois”

Jarkko Wiss toivoo suomalaisjoukkueille menestystä eurokentillä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves matkustaa sunnuntaina KuPS:n vieraaksi Veikkausliigan ottelussa. KuPS on europelien välissä, sillä aiemmin viikolla se pelasi Konferenssiliigan karsinnoissa ukrainalaista FC Vorskla Pultavaa vastaan ja toinen osaottelu on edessä ensi viikolla.

Heinäkuun aikana KuPS on europeleissä jo kaatanut armenialaisen FC Noahin yhteismaalein 5–1. Etenemismahdollisuudet ovat myös hyvät kesken olevassa otteluparissa Vorkslaa vastaan, kun Kuopiossa pelattu ensimmäinen osaottelu päättyi lukemiin 2-2.

– Kaverilla on paljon pelejä alla. KuPS ei välttämättä ole ehtinyt treenaamaan viime päivinä normaaliin tapaan. En kuitenkaan usko, että se olisi heille suuri rasite, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss pohtii seuran sivuilla.

– Heillä on laaja rinki ja he ovat viime peleissä vaihdelleet kokoonpanoa. Onhan se myös niinkin, että aina kun kansainvälisissä peleissä menestyy, niin se antaa lisäbuustia ihan koko organisaatiolle. Eiköhän siellä ole hyvä energia päällä.

Lopuksi Wiss painottaa, että kotimaan sarjassa pisteet halutaan Tampereelle, mutta europelien osalta tsempit lähtevät Kuopioon.

– On todella hienoa, että Veikkausliigan joukkueet pärjäävät Euroopassa. Liputan KuPSin ja kaikkien muidenkin suomalaisseurojen puolesta. Se ei ole meiltä mitään pois.

KuPS-Ilves sunnuntaina 25.7. Väre Areenalla kello 18.30 alkaen.

Lisää uutisia