AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

01

(0-1)

Yleisöä 3010

SJK
3-4-3
vko.28 // 16.7.2021

SJK:n vahva avaus riitti voittoon (Ilves - SJK 0-1)

SJK:n vahva avaus riitti voittoon (Ilves - SJK 0-1)

Jake Jervis viimeisteli jo alkuminuuteilla. (Kuva: Juha Tamminen)

Helteinen perjantai-ilta Ratinassa tarjosi vauhdikasta futista. Vahvaotteinen SJK ei päästänyt isäntiä helpolla. Avausjaksolla Jake Jervis rikkoi kuparisen, eikä tupsukorvien hyvä loppukiri aivan riittänyt tasoitukseen.

Ilveksen kokoonpanossa nähtiin useampi muutos ja esimerkiksi nuoret Vigori Gbe ja Taha Özcelik raivasivat tiensä avaukseen. SJK ei kuitenkaan antanut tupsukorville montaakaan minuuttia aikaa totutella pelin nopeaan vauhtiin, kun pallo oli jo repussa. 6. minuutilla Jesse Öst antoi maaliltaan pitkän avauksen keskikaistaa pitkin. Pallo leijaili puolustuksen läpi Jake Jervisin juoksulinjalle, joka viimeisteli läpiajosta avausosuman viileästi.

Vartti myöhemmin pallo kävi tolpassa. Nikko Boxall linkosi pitkän sivurajaheiton, joka kimpoili maaliahneelle Denys Oliinykille. Matala laukaus rangaistusalueen rajalta pamahti pystypuusta takaisin kentälle, mutta jatkajia ei enää löytynyt.

Juuri ennen taukoa mustapaidoilla oli vielä parikin hyvää tilaisuutta tuplata johtonsa. Molemmilla kerroilla Daniel Håkans oli kärppänä haastamassa vasemmalta laidaltaan kohti maalin edustaa. Ensimmäinen veto tärähti tolppaan ja toisen onnistui Rasmus Leislahti torjumaan. SJK vei kaksinkamppailut kovalla prosentilla itselleen.

Kissapeto säntäsi ärhäkkänä pukukopista. Päävalmentaja Jarkko Wiss teki kolme vaihtoa ja samalla Tuomas Ollila sai Veikkausliigadebyyttinsä. 21-vuotias Ollila koki talvella ikävän polvivamman, mutta nyt aika oli kypsä astua kehiin.

Ollila olikin saman tien lähellä iskeä tasoituksen. Miska Rautiola antoi pitkän kaarisyötön oikeasta laidasta takatolpalle. Vasempana wingbackina viihtyvän Ollilan yhden kosketuksen sivallus kuitenkin jäi SJK-puolustuksen jalkoihin.

Runsaslukuinen Ratinan yleisö kannusti keltavihreitä rohkeampiin suorituksiin. Tunnelma oli hyvä ja pelin kuva oli lähes käänteinen ensimmäiseen nelivitoseen verrattuna. Pallo pyöri lähinnä SJK-päädyssä, kun Jean Blanco ja kumppanit antoivat herhiläisinä prässiä ylhäällä.

Lopussa vastuuta saanut 19-vuotias Oiva Jukkola pääsi vielä Boxallin virheestä läpiajoon laidasta, mutta Öst torjui takakulmaa kohti lähteneen laukauksen kulmaksi. Toisessa päässä hieman vastaavasta tilanteesta Tuco joutui toteamaan Leislahden torjuntataidot.

Lisämaaleihin oli tilaisuuksia, mutta 0–1 jäi loppulukemaksi. Tamperelaisten sarjasijoitus pysyy ennallaan kuudentena. Ero viidentenä olevaan Kerhoon kasvaa kolmeen pisteeseen.