AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3

01

(0-1)

Yleisöä 3010

SJK
3-4-3
vko.28 // 15.7.2021

Ennakko: Ilves-SJK

Ennakko: Ilves-SJK

SJK ja Ilves taistelevat taas pisteistä perjantaina. (Kuva: SJK)

Ilves isännöi perjantaina Ratinassa Seinäjoen Jalkapallokerhoa. Joukkueet ovat tasapisteissä sarjan keskikastissa, joten marginaalit ovat ennakkoasetelmissa sangen pienet.

Ilves oli SJK:ta vastaan tappioton peräjälkeen lähes viisi vuotta, kunnes kesäkuun puolivälissä putki katkesi. Tasaisen ottelun ainokainen nähtiin 78. minuutilla, kun brassipakki Murilo keskitti vasemmalta laidalta ja kolumbialaistoppari Cristian Valencia nousi taka-alueelta korkeimmalle. Voimakas korkea pusku upposi rysään ja pisteet jäivät Seinäjoelle.

Nyt heinäkuussa on Ilveksen vuoro toimia isäntänä. Ennakkoasetelmat ovat todella tasaväkiset. Joukkueet ovat tasapisteissä sijoilla viisi ja kuusi, SJK:n maalieron ollessa kahdella parempi. Molempien tulossarake näyttää 11 ottelun jälkeen sarjaa 5-2-4. Veikkausliigan runkosarja on samalla saavuttanut puolivälin.

Ilveksen viimeisin koitos käytiin Ratinassa, kun Valkeakosken Haka saapui kylään. Pirkanmaan derbynä tunnettu taisto kääntyi jälleen tamperelaisten eduksi, kun Eetu Mömmö näytti viimeistelykykynsä. Kissapedon riveistä Joona Veteli ja Eetu Vertainen ovat tähän mennessä käyneet kentällä kaikissa otteluissa. Ainakin jälkimmäinen joutuu ensimmäistä kertaa kokoonpanon ulkopuolelle, sillä Vertainen satutti reittään viime ottelussa Hakaa vastaan. Vamma on kuitenkin pelättyä lievempi, joten neljän maalin mies palannee pelikuntoon vielä heinäkuun puolella. Pieniä kolhuja lukuun ottamatta muu kissalauma on ehjänä.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wissille jäi viimeisimmästä Seinäjoen reissusta hampaankoloon.

– Mielestäni aloitimme siellä hyvin ja veimme peliä. Hallintavaiheessa olisi vain pitänyt saada jotain aikaiseksi, maalit jäivät uupumaan. Toisella jaksolla omat syöttövirheemme ja SJK:n parantaminen käänsivät painopisteen. Boksin edusta ja kaksinkamppailut ratkaisivat, Wiss kertaa seuran sivuilla.

SJK:n monet ottelut ovat ratkenneet vasta aivan viimeisillä minuuteilla, kuten viimeisimmässä ottelussa Lahtea vastaan. Ratinan helteisessä illassa onkin luvassa täysi iltapuhde.

– Vastassa on paljon kokemusta ja vahvan itseluottamuksen omaavia pelaajia. SJK:lla on pallollista osaamista, mutta myös fyysistä vääntämistä on varmasti luvassa. Pelien loppuhetkillä on usein sattunut ja tapahtunut. Myös Lahdessa heillä oli vahva momentum, mutta pienet erot käänsivät sen.

– Etenkin kotikentällä Ratinassa olemme olleet oikein hyviäkin tänä vuonna. Hakaa vastaan oli pelillisesti nihkeää, mutta kolme pistettä oli tärkein anti. Luonnonnurmesta tuskin kuitenkaan saamme kilpailuetua, kyllähän erilaisia harjoituspaikkoja löytyy Seinäjoeltakin, Wiss pohtii.

SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara tiedostaa tamperelaisten vahvuuden.

– Ilves on hyvä suoraviivainen joukkue ja aina vaikeasti voitettava. Heidän pelinsä on myös kehittynyt ja heidän ulkomaalaispelaajansa ovat päässeet paremmin joukkueeseen sisälle. Tasainen peli on varmasti tulossa, ja taas uusi mahdollisuus kehittää omaa tekemistämme, ennakoi perjantain ottelu Honkavaara seuran sivuilla.

Runkosarjan puoliväli on nyt saavutettu, kun takana on 11 ottelua. SJK on sarjataulukossa sijalla viisi.

– Kauden alkupuoli on ollut ihan okei, mutta totta kai hampaankoloon on vähän jäänyt, koska jokaisesta pelistä on ollut pisteitä otettavissa. Pääsääntöisesti olen kuitenkin tyytyväinen, koska pelimme on kehittynyt, summaa Honkavaara.

SJK:n pelaajatilanne loukkaantumisten suhteen on kohtalainen, ja tähän otteluun kokoonpanoa mietittäessä Honkavaara voinee jo ottaa huomioon loukkaantuneina olleet Jude Arthurin sekä Walter Viitalan. Molemmat ovat saaneet loukkaantumisten jälkeen jo minuutteja SJK Akatemian riveissä. Pelikiellossa SJK:lla on tästä ottelusta keskikenttäpelaaja Pyry Hannola, jonka korttitili täyttyi Lahti-ottelussa. Hannola on ollut viime otteluissa tärkeässä roolissa SJK:n keskikentällä, ja siitä osoituksena hänet valittiin Veikkausliigan kesäkuun Kuukauden joukkueeseen.

Erotuomari Gestranius Mattias
AET 1 Silén Eetu
AET 2 Määttänen Janne
4.ET Salo Jesse

Ilves-SJK Ratinan stadionilla perjantaina 16.7. kello 18.30 alkaen.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: Ilveksen ja SJK:n verkkosivut