AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-3-3

12

(1-1)

Yleisöä 903

HIFK
6-2-3
vko.20 // 22.5.2021

Ennakko: AC Oulu-HIFK

Ennakko: AC Oulu-HIFK

Kuva: Juha Tamminen

AC Oulu metsästää kauden avauspisteitään sunnuntaina, kun vierailulle Raattiin saapuu vielä tappiotta oleva HIFK.

Joukkueet kohtasivat keskenään edellisen kerran Ykkösen kaudella 2018. Silloin AC Oulu ja HIFK voittivat molemmat omat kotiottelunsa. Nykyisistä HIFK-pelaajista maalinteossa kyseisissä otteluissa onnistui Jani Bäckman.

Kotijoukkue on aloittanut kauden kolmella tappiolla, eikä tuloksiin voi luonnollisesti olla tyytyväinen. Sunnuntaina on kuitenkin jälleen mahdollisuus kääntää kurssia. AC Oulu toivottaa kotiyleisön lämpimästi tervetulleeksi joukkueen taakse.

- Sunnuntaina on hieno mahdollisuus taistella jälleen pisteistä. HIFK:ta vastaan on pelattu Ykkösessä usein kiihkeitä matseja, joissa kaksinkamppailuita on nähty tavallista enemmän.

- Sunnuntaina tilanne tuskin muuttuu, kun vettä tulee ja kenttä on liukas. Meidän pitää onnistua todella hyvin, jotta pistetili saadaan avattua, mutta joukkue on todella innoissaan siitä, että yleisöä saa tulla. Nyt jokainen kaivaa sen toppatakin vielä kerran esiin ja tulee paikalle, AC Oulun kapteeni Lassi Nurmos kannustaa.

HIFK saapuu sunnuntain otteluun allaan kaksi 1-1 tasapeliä sekä SJK:ta että Ilvestä vastaan. Päävalmentaja Joaquín Gómez ei ollut tyytyväinen joukkueen viikon takaiseen esitykseen ja sunnuntaina helsinkiläisillä on vankka yritys palata voittojen tielle.

– AC Oulu pelasi viime kaudella todella hyvää jalkapalloa. Sunnuntaina on vaikea ottelu varmasti tulossa, sillä heillä on 2000 katsojan kotiyleisö tukena. Molemmat haluavat varmasti hallita palloa ja meidän ensimmäisen puoliajan on oltava parempi kuin viikko sitten, Gómez kertoo HIFK:n sivuilla.

AC Oulun kokoonpanosta on sivussa varmuudella ainoastaan hyökkääjä David Popa, joka kuntouttaa alaraajavammaa.

HIFK:n Moshtagh "Mosa" Yaghoubi vapautuu tähän kamppailuun yhden ottelun pelikiellostaan.

Erotuomari Gestranius Mattias
AET 1 Mantere Juuso
AET 2 Turunen Jonas
4.ET Niinimäki Pietu

AC Oulu-HIFK Raatin stadionilla sunnuntaina 23.5. kello 18.30.

Kaikki Veikkausliigaottelut suorana Ruutu-palvelussa

Lähde: AC Oulun verkkosivut, HIFK:n verkkosivut