AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-3-3

11

(0-1)

Yleisöä 2346

VPS
4-5-1
vko.36 // 12.9.2019

Ennakko: SJK-VPS

Ennakko: SJK-VPS

SJK isännöi perjantaina Pohjanmaan derbyssä Vaasan Palloseuraa Seinäjoen OmaSp Stadionilla.

Perjantain Pohjanmaan derby on kaikkiaan 28. kerta, kun nämä joukkueet kohtaaavat. SJK on ollut otteluissa niskan päällä ja vierailija VPS on voittanut vain kuudesti. Kolme kertaa on päädytty tasapeliin. Tällä kaudella on kohdattu jo kertaalleen Seinäjoella sekä Vaasassa. Näissä otteluissa Vaasassa pisteet tasattiin 1-1-tuloksella ja Seinäjoella SJK otti niukan kotivoiton 1-0-tuloksella.

Haastajasarjan kaksi parhaiten sijoittunutta joukkuetta osallistuu kauden jälkeen pelattavaan Europeliturnaukseen, missä on jaossa paikka kauden 2020 UEFA Eurooppa-Liigan karsintaan. Tuo on ollut SJK:n tavoitteena kauden alusta alkaen ja joukkue tulee tekemään kaikkensa ensin päästäkseen Europeliturnaukseen ja sitten voittaakseen sen.

- Jälleen kova peli edessä ja tämä on juuri semmoinen, kuin derbyt ovat. Sinä aikana, kun minä olen ollut SJK:ssa, ovat nämä pelit olleet aina todella tiukkoja, täysin riippumatta siitä, missä kunnossa joukkueet ovat sarjoissa olleet aiemmin tai millä paikalla ollaan taulukossa, sanoo SJK:n päävalmentaja Brian Page seuransa verkkosivuilla.

Page muistuttaa, että VPS:n päävalmentaja Christian Sund on tehnyt seurassa hyvää työtä.

- Hän on tuonut joukkueeseen paljon lisää energiaa ja vastaan tulee erilainen joukkue kuin alkukaudella. Meidän pitää olla varmoja siitä, että pystymme vastaamaan siihen energiaan, Page sanoo.

- Olemme harjoitelleet nyt hyvin tämän maajoukkuetauon aikana ja olen luottavainen, että otamme ottelusta voiton kannattajillemme sekä kolme pistettä, jotka auttavat tuomaan hyvän alun eurotavoitteellemme. Olemme myös saaneet pelaajia takaisin harjoituksiin loukkaantumisista ja se on tuonut eri vaihtoehtoja sekä syvyyttä meidän ryhmään. Pelaajat ovat hyvässä kunnossa, hyvällä asenteella ja henkisesti hyvin valmistautuneita peliin, Page vakuuttaa.

Ennen maajoukkuetaukoa SJK kärsi pientä loukkaantumissumaa. Nyt tuo tilanne on kuitenkin helpottamassa ja pelaajia palaa mukaan riveihin. Obed Malolo palaa pelikiellosta ja Dion Acoff sekä José Nadson ovat taas mukana treeneissä. Jo aiemmin paluun tekivät Jarkko Hurme sekä Boris Kadio.

Dani Hatakka kärsii perjantaina yhden ottelun mittaista pelikieltoa, jonka sai korttitilin täyttymisen vuoksi. Billy Ions joutui käymään viime viikonloppuna operaatiossa pitkään vaivanneen alaraajavammansa vuoksi ja näin ollen hänen kautensa saattaa olla ohi.

Vepsun onnistui päättämään runkosarjan kahteen voittoon kolmesta ottelusta. Samalla Raita paransi asemiaan säilymistaistossa. Karsijan paikalla oleva KPV on nyt vain pisteen päässä. Voitot antoivat joukkueelle uskoa tulevaan. Nyt katseet ovat tiukasti perjantain SJK-ottelussa. Voitto antaisi VPS:lle unelmalähdön haastajasarjaan.

- Ottelut, jotka voitimme runkosarjan lopussa, olivat myös pelillisesti hyviä. Ne eivät olleet mitään tuurivoittoja. Se antaa itseluottamusta ja uskoa tekemiseemme. Tätä on odotettu, että pääsemme hyvästä asemasta haastajasarjaan. SJK-peli on meille kuin finaali, haluamme saada hyvän pelin ja tuloksen. Uskon, että voimme ottaa sieltä kolme pinnaa, jos pystymme tekemään samoja asioita kuin aiemminkin, päävalmentaja Christian Sund sanoo seuransa verkkosivuilla.

VPS siis vieraili Seinäjoella viimeksi heinäkuussa. Tuolloin kotijoukkue vei voiton Denys Oliinykin viime hetken maalilla. Ottelu oli Sundin ensimmäinen VPS:n päävalmentajan ja SJK:n puikoissa oli silloin Alexei Eremenko. Eremenko vapautettiin tehtävästään elokuussa ja joukkueen päävalmentajana toimii nyt Brian Page.

- SJK ei ole muuttunut hirveästi, he pyrkivät pelaamaan samanlailla. Uskon kuitenkin, että he painottavat joukkuepelin tärkeyttä tällä hetkellä. Se on ehkä vähän puuttunut heidän pelistään ja kentällä on ollut liikaa yksilöitä. Toki ne yksilöt ovat hyviä. Meillä on ollut Seinäjoella aina vaikeaa, ja SJK haluaa varmasti saada ottelun meille taas vaikeaksi. Olemme nyt kuitenkin paremmin valmistautuneita kuin ensimmäisessä ottelussani päävalmentajana. Olemme valmiita haastamaan heidät ihan kunnolla, Sund kommentoi.

Sund joutuu seuraamaan perjantain ottelun katsomon puolelta. Palloliiton kurinpitovaliokunta antoi Sundille vielä yhden ottelun toimitsijakiellon IFK Mariehamn-ottelun tapahtumien takia. Valmennusvastuun kantaa Andre Lourenço. Kun Sund oli viimeksi toimitsijakiellossa, hävisi VPS KuPSille rumin lukemin. Nyt tilanteeseen on kuitenkin varauduttu paremmin.

- Olemme miettineet asiat, jotka täytyy tehdä paremmin nyt, kun en pysty olemaan penkillä. Totta kai se on vaikeaa olla katsomossa, kun joukkuetta ei pysty auttamaan. Ei se ikinä kivaa ole, VPS-luotsi toteaa.

VPS:n pelaajatilanne on hyvä haastajasarjan alkaessa. Sivussa ovat ainoastaan Martti Haukioja ja Fabrice Gatambiye, jotka kärsivät loukkaantumisista.


SJK-VPS OmaSp Stadionilla perjantaina 13.9. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.