AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-3-3

11

(0-1)

Yleisöä 2346

VPS
4-5-1
vko.36 // 13.9.2019

SJK nousi lopussa tasoihin (SJK-VPS 1-1)

SJK nousi lopussa tasoihin (SJK-VPS 1-1)

VPS oli viemässä täyden pistepotin SJK:n kotipesästä, mutta Denys Oliinyk pelasti viime hetkien maalilla SJK:lle pisteen.

VPS tuli otteluun hurjalla prässillä ja juoksulla, pakottaen SJK:n puolustuskannalle kotikentällään. Ensimmäisen tilanteen pelissä sai kuitenkin SJK:n nuori Jyri Kiuru, jolle pallo tuli VPS:n puolustajan harhasyötöstä. Nuoren miehen sijoitus meni kuitenkin pahasti ohi. VPS:n prässi kuitenkin toimi sen verran vaarallisesti, että se sai useamman hyökkäyksen ja lopulta pallon maaliin, kun 14 minuuttia oli pelattu. Maali syntyi komeasta keskityksestä erikoistilanteen jälkeen ja ylös jäänyt toppari Timi Lahti pääsi puskemaan pallon takatolpalta sisään. Keskityksen antoi Jerry Voutilainen.

Toisella puoliajalle SJK oli tehnyt muutamia taktisia muutoksia ja se pystyi vastaamaan VPS:n prässiin sekä vauhtiin paremmin. SJK sai parikin hyvää tilannetta, joista Denys Oliinyk sekä Jesse Sarajärvi pääsi koittamaan maalintekoa ilman tulosta. Mitä pidemmälle peli eteni, SJK otti enemmän ja enemmän pelin haltuun, VPS:n väsyttyä juoksemiseen.

Tasoitusmaalia saatiin odottaa 88. minuutille asti. Obed Malolo prässäsi pallon itselleen keskialueella ja käynnisti nopean hyökkäyksen laitaan. Siellä vaihdosta sisään tullut Dion Acoff keskitti matalan pallon maalinedustalle, missä oli Oliinyk valmiina. Oliinykilta pallo kuitenkin meinasi karata ja mies joutui kääntymään selin maaliin, vain parin metrin päässä maaliviivasta. Oliinyk päätti kuitenkin viimeistellä ja iski pallon sisään kantapäällään.

Maalin jälkeen VPS:ltä oli täysin puhti pois ja kun erotuomari antoi peliin useiden katkojen vuoksi kuusi minuuttia lisäaikaa, sai SJK painaa peliä pitkään täysin vieraiden maalille. Lähellä oli johto-osuma moneen kertaan, mutta VPS kesti ja ottelu päättyi tasatulokseen.

VPS nousi tasapelin myötä pois suoran putoajan paikalta, kun samaan aikaan pelannut KPV hävisi oman ottelunsa vieraissa HIFK:lle. HIFK puolestaan meni SJK:n edelle paremmalla maalierolla. FC Lahti ja RoPS pelaavat oman Haastajasarjan ottelunsa lauantaina. SJK:lle piste tiesi samalla sitä, että se varmisti sarjapaikkansa Veikkausliigassa.


HIFK-SJK lauantaina 21.9. klo 18.00 Telia 5G Arenalla ja VPS-FC Lahti perjantaina 20.9. klo 18.30 Elisa Stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: SJK:n verkkosivut