AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3

20

(0-0)

Yleisöä 3212

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.36 // 14.9.2019

Ennakko: FC Inter-IFK Mariehamn

Ennakko: FC Inter-IFK Mariehamn

FC Interin ja IFK Mariehamnin sunnuntainen kohtaaminen käynnistää Veikkausliigan viiden ottelukierroksen mittaisen mestaruussarjan.

Kotijoukkue Inter lähtee Veikkausliigan mestaruussarjaan sarjan kärkipaikalta. Elokuun lopussa pelatun runkosarjan päätöskierroksen vierasvoitto Ilveksestä Timo Furuholmin maalilla nosti sinimustapaidat ykkössijalle ohi Ilveksen.

IFK Mariehamn puolestaan varmisti paikkansa mestaruussarjassa vasta runkosarjan viimeisellä kierroksella. Voittamalla FC Lahden ahvenanmaalaisjoukkue pysyi sekä Lahden että SJK:n edellä ja pääsi viimeisenä joukkueena mukaan kuuden parhaan kesken pelattavaan mestaruussarjaan. FC Lahtea vastaan IFK:lla oli peräti kolme rangaistuspotkua, joista vain keskimmäisen ampunut Amos Ekhalie sai tehtyä maalin.

Interin ja IFK Mariehamnin keskinäiset ottelut ovat tällä kaudella olleet tuloksellisesti Interille suotuisia. Inter voitti joukkueiden keskinäisen ottelun jo talvella Suomen Cupissa. Tämän lisäksi IFK on RoPS:n ja KPV:n ohella yksi vain kolmesta joukkueesta, jonka Inter voitti molemmissa kohtaamisissa Veikkausliigassa. Interin päävalmentaja Jose Riveiron mukaan menneiden tulosten ei saa kuitenkaan antaa hämätä.

– Sanoin jo ennen kauden alkua IFK Mariehamnin olevan yksi sarjan parhaista joukkueista. Heidän organisoitumisensa on tasokasta, heillä on hyvä valmennus ja pelaajien taso korkea. Minusta he ovat yksi niistä joukkueista, jotka eivät eri syistä saaneet runkosarjassa monissa peleissä ansaitsemaansa.

– Olemme tosiaan voittaneet heidät kaikissa kolmessa kohtaamisessa, mutta kaikki ottelut ovat olleet kovia ja tasaisia. He varmistivat mestaruussarjan paikkansa viimeisinä, mutta toisaalta he ovat parantaneet tuloksiaan viime otteluissa ja tulevat otteluun hyvässä vireessä. Kunnioituksemme IFK:ta kohtaan on suuri ja tämä saattaa olla jopa mestaruussarjan vaikein ottelu meille, Riveiro arvioi.

Inter joutuu tulemaan ottelussa toimeen ilman Alvaro Munizia, jonka korttitili täyttyi edellisessä ottelussa. Sen sijaan koko muu pelaajarinki on Inter-valmennuksen käytettävissä.

IFK Mariehamnilta on varmuudella sivussa pelikieltoaan sovittava toppari Robin Buwalda. Aristote Mboma, Simon Silverholt ja Aapo Mäenpää ovat kärsineet loukkaantumisista, mutta kolmikosta jokainen saattaa olla mukana jo sunnuntaina.


FC Inter - IFK Mariehamn Veritas Stadionilla sunnuntaina 15.9. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Interin verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut