AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
Ilves
3-5-1

01

(0-0)

Yleisöä 5050

FC Inter
4-3-3
vko.34 // 30.8.2019

Ennakko: Ilves-FC Inter

Ennakko: Ilves-FC Inter

Veikkausliigan kärkijoukkueet Ilves ja FC Inter taistelevat runkosarjan voitosta lauantaina Tammelassa.

Turun ainoa pääsarjaseura FC Inter pelaa upeaa kautta. Erittäin hyökkäysvoimainen joukkue on tehtaillut 21 ottelussa peräti 38 maalia, joka on eniten koko Veikkausliigassa. Sarjasijoitus on toinen Ilveksen takana.

Viimeksi maanantaina sinimustat voittivat KPV:n kotonaan 2-1. Ratkaisumaali syntyi vasta 86. minuutilla. Kokkolalaiset laittoivat hyvin kampoihin, mutta Inter osoitti kykynsä voittaa otteluita hieman heikommallakin pelillä.

Ilves ja Inter kohtasivat viimeksi toukokuun lopussa Turussa. Vierailijat siirtyivät 2-0-johtoon ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana Tiemoko Fofanan ja Tatu Miettusen maaleilla. Timo Furuholm ja Aapo Mäenpää tasoittivat lukemat, kunnes TPS-taustainen Ilari mettälä naulasi lopussa 3-2-voitto-osuman tupsukorvien eduksi.

Ilves johtaa sarjaa yhden pisteen erolla Interiin. Kissapeto on päästänyt selvästi vähiten maaleja koko sarjassa (17), joten voi todeta, että lauantaina vastakkain ovat Veikkausliigan paras hyökkäys ja paras puolustus.

Viime tiistaina Ilves nappasi sarjakärjen paikan Interiltä voittamalla Tammelassa HIFK:n maalein 3-1. Helsinkiläiset tekivät avausmaalin, mutta Tiemoko Fofanan, Yusif Moussan ja Lauri Ala-Myllymäen komeilla maaleilla kissapeto kiri rinnalle ja ohi. Varmaotteinen kapteeni Mika Hilander torjui vielä lopussa Jukka Halmeen ampuman rangaistuspotkun.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss tietää Interin tulivoiman koituneen monen vastustajan kohtaloksi.

– Interin yläosasto on todella nimivahva ja muutama nuorten maajoukkuepelaajakin odottaa siellä vielä vuoroaan. Keskikentälle on saatu lisää kokemusta. Erittäin kova haaste on siis meillä edessä, Wiss kertoo.

Joukkueiden viimeisin kohtaaminen antoi arvokasta osviittaa Jose Riveiron pelikirjasta.

– Heidän pelitapansa on vakiintunut kauden aikana. Yläkerrassa voidaan hieman rytmitystä muuttaa, mutta periaate pysyy samana. Luulen, että meillä on siihen oikein hyvä vastalääke.

– Voitimme Interin vieraissa ja pelasimme silloin yhden kauden parhaimmista peleistämme. Valittu taktiikka toimi sujuvasti. Jotain samaa on taas luvassa, Wiss pyörittelee.

Ilveksen kokoonpanon varmoja poissaolijoita ovat pitkäaikaisloukkaantunut Janne Saksela sekä reittään vastikään loukannut Emile Paul Tendeng. Felipe Aspegrenin pelaaminen on vielä epävarmaa.

– Kilpailua riittää. Osa pelaajista hakee tuntumaa kakkosjoukkueen mukana. Joka tapauksessa vaihtoehtoja peluutukseen löytyy ja olen erityisen tyytyväinen nuorten pelaajiemme tasonnostoon. Esimerkiksi Naatan Skyttä on tehnyt vahvan esiinmarssin, Wiss antaa tunnustusta.

Interin päävalmentajan Jose Riveiron mukaan sattumalla ei ole mitään osaa siinä, että Ilves pitää ennen lauantaita hallussaan Veikkausliigan kärkipaikkaa.

– Molemmat joukkueet ovat olleet voitokkaita, mutta erilaisilla tavoilla. Ilvestä kuvaa parhaiten rohkeus ja usko omaan tekemiseen. Jokaisessa näkemässäni Ilveksen ottelussa heidän tapansa pelata on tunnistettavissa ja he uskovat voivansa aina voittaa. He ovat myös kääntäneet monia hankalia tilanteita edukseen liigassa voittamalla tappioasemasta ja tekemällä loppuhetkien maaleja. Heitä vastaan on vaikea puolustaa tilanteenvaihdoissa, koska he hyökkäävät niin monen pelaajan voimin. Toisaalta he eivät myöskään koe matalalla puolustamista johtoasemassa hankalaksi. Yhteenvetona Ilves on tehnyt fantastista työtä tällä kaudella ja he ovat ansainneet nykyisen paikkansa sarjataulukossa, Riveiro summaa.

Inter puolestaan on päässyt hyvään vireeseen runkosarjan lopun häämöttäessä. Joukkue on voittanut peräti kuusi viimeisestä seitsemästä Veikkausliigan ottelustaan. Ilveksen tavoin joukkueen ainoa tappio elokuulta on kolmantena olevalle KuPS:lle. Edellisessä ottelussaan maanantaina Inter osoitti jälleen henkistä vahvuuttaan voittamalla KPV:n 2-1 viime minuuttien maalilla. Voittomaalin tehneen Connor Ruanen lisäksi KPV:tä vastaan Interille osui Timo Furuholm.

Lauantainen runkosarjan päätöskierroksen ottelu on samalla Ilveksen ja Interin osalta alkusysäys kahden viikon kuluttua alkavalla mestaruussarjalle. Tammelan ottelu saattaa olla jopa loppuunmyyty ja paikalle odotetaan myös liki 200 Inter-kannattajaa. Riveiro odottaa maalirikasta kärkikamppailua.

– Uskon, että näemme maaleja. Yritämme ottaa aloitteen siellä mahdollisimman nopeasti, emmekä lähde laskeskelemaan muita tuloksia vaan hakemaan kolmea pistettä. Tiedämme mitä meidän pitää tehdä saadaksemme ottelun haltuumme, mutta varmasti pelissä tulee myös vaiheita, jolloin Ilves ottaa aloitteen. Toivottavasti näemme korkeatempoisen ottelun, espanjalaisvalmentaja toivoo.

Inter lähtee jälleen pelaajaringin osalta hyvistä asetelmista tulevaan otteluun. Aleksi Paananen joutui jättäytymään pois edellisen ottelun kokoonpanosta, mutta myös hän on harjoitellut joukkueen mukana jälleen tiistaista lähtien. Interin ainoa varma poissaolija lauantaina on Mikko Kuningas, jonka korttitili tuli täyteen edellisessä ottelussa.


Ilves-FC Inter Tammelan stadionilla lauantaina 31.8. klo 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Interin verkkosivut