AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
Ilves
3-5-1

01

(0-0)

Yleisöä 5050

FC Inter
4-3-3
vko.34 // 31.8.2019

FC Inter vei kärkikamppailun (Ilves-FC Inter 0-1)

FC Inter vei kärkikamppailun (Ilves-FC Inter 0-1)

FC Inter voitti Veikkausliigan kärkikamppailussa Ilveksen 1-0 ja nousi sarjan piikkipaikalle runkosarjan jälkeen. Ottelun ratkaisun iski kokenut Inter-kärki Timo Furuholm.

Ilves ja FC Inter esittivät vauhdikasta ja tilannerikasta peliä. Kotijoukkueen Tiemoko Fofana oli tärkeässä roolissa juoksuvoimaisena ylimpänä kärkenä. Interin hyökkäyskolmikko Timo Furuholm – Filip Valencic – Mika Ojala huokui kokemusta ja oli jatkuvasti vaarallinen.

13. minuutilla hauotiin henkeä molemmissa päädyissä. Aluksi Mika Ojala pyssytti voimakkaan yläkierteisen vapaapotkun tolpan juureen. Ilves-kapteeni Mika Hilander kuitenkin venytti upealla syöksyllä sormenpäänsä pallon tielle ja pelasti tilanteen kulmapotkuksi.

Hetkeä myöhemmin Niko Markkula kadotti pelivälineen keskialueella ja kissapeto pääsi iskemään nopeasti vastaan. Naatan Skyttä vapautti Tiemoko Fofanan puolittaiseen läpiajoon, mutta pallollinen nopeus ei aivan riittänyt irtautumiseen. Virhettään paikannut Markkula ennätti häiritsemään norsunluurannikkolaista riittävästi, että tilanne kuivui kasaan ennen rangaistusaluetta.

Avausjaksolla molemmat joukkueet pääsivät väläyttelemään yläalueen erikoistilanneosaamista lukuisten vapaa- ja kulmapotkujen muodossa. Muurit ja pääpelivoimaiset topparit kuitenkin pitivät lukemat 0-0:ssa. Aivan viime hetkillä Naatan Skyttä pelattiin hyvällä poikittaissyötöllä maukkaaseen vetopaikkaan, mutta pallo karkasi niukasti yli maalin.

Kumpikaan osapuoli ei lähtenyt peruuttelemaan. Sopuisan tasapelin sijaan molemmat tavoittelivat voittoa ja panostivat hyökkäävään ja aktiiviseen pelityyliin, joskin hurjin suunnanmuutospeli rauhoittui. Yli 5000 katsojaa saivat todistaa kiihkeitä kaksinkamppailuja, jotka alkoivat kääntyä voimakasotteisen Interin eduksi.

68. minuutilla sinimustat väänsivät itselleen vapaapotkun keskialueella. Turkulaisia oli Ilveksen boksissa ruuhkaksi asti. Tungoksen keskeltä Miro Tenho nousi korkeimmalle ja puski vaarallisesti. Mika Hilander sai ilmiömäisesti kauhaistua ensimmäisen yrityksen pois maaliviivalta, mutta pallo jäi elämään. Inter-ikoni Timo Furuholm oli kärppänä paikalla ja rynni väkisin tilanteeksi 0-1.

Kovatempoinen ottelu alkoi vaatia veroaan. Ilveksellä oli korkea vuori kiivettävänä tasoitusta jahdatessaan. Kotiyleisö tuki omiaan loppuun asti, mutta tarvittavaa terävyyttä ei löytynyt viimeiselle kenttäkolmannekselle asti. Vastavuoroisesti Inter pelasi ovelasti ja rikkoi peliä. Aika tiimalasissa valui loppuun ja turkulaiset anastivat 1-0-voitolla runkosarjan voiton.


Veikkausliigakauden kaikkia otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.