AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 3247

IFK Mariehamn
4-3-3
vko.28 // 20.7.2019

Ennakko: KuPS-IFK Mariehamn

Ennakko: KuPS-IFK Mariehamn

Kuopion Palloseura jatkaa päättäväistä voittojahtiaan sunnuntaina jälleen oman kotiyleisön edessä. Tunnelmallisen Superpelipäevän kotiottelussa KuPS kohtaa IFK Mariehamnin.

KuPS teki tällä viikolla pitkän pelimatkan Vitebskin kaupunkiin. Joukkue saapui lauantaina yöllä noin kello 02 aikoihin takaisin Kuopioon ja harjoitteli lauantaina iltapäivällä Savon Sanomat Areenalla. Voitokas paluumatka sujui riemukkaissa tunnelmissa ja menestyksennälkäiset pelaajat ovat valmiita rutistamaan itsestään parastaan myös sunnuntaisessa IFK-ottelussa.

- Hyvin mielin me peliin lähdemme, on kiva pelata jälleen Veikkausliigaa. Lauantain harjoituksissa me teimme tilannearviointia ja vähän tulee nyt muutoksia kokoonpanoon. Hyvän rosterin me saamme sunnuntaina kentälle ja kaikilla pelaajilla on pelihaluja. Pitkä paluumatka meni hyvin, 15 tuntia on matkaa tehty. Pientä kokoonpanokierrätystä tulee nyt, päävalmentaja Jani Honkavaara toteaa seuransa verkkosivuilla.

KuPS jatkaa Veikkausliigakauttaan hyvistä asetelmista. Vitebskistä haettiin jatkopaikka toiselle karsintakierrokselle ja europelit jatkuvat ensi viikolla Varsovassa. Joukkueessa vallitsee erittäin vahva voitontahtoinen yhteishenki ja pelaajat ovat valmiita kohtaamaan fyysisesti vahvan IFK:n tarjoamat haasteet. Luvassa on lujaa kamppailua jokaisesta pallosta jokaisessa tilanteessa koko 90 peliminuutin ajaksi.

- IFK on hyvin rakennettu ja organisoitu joukkue, joka pelaa hyvää pallonhallintapeliä vakiintuneella kokoonpanolla. Hankala peli tulee. IFK on hyvä vastustaja ja vahva joukkue, jossa on paljon vahvoja yksilöitä, Honkavaara arvioi sunnuntaista vastustajaa.

IFK-luotsi Peter Lundberg antaa puolestaan varauksettomat kehut vastustajalle.

- He ovat fyysisiä, aggressiivisia ja aika lailla yhtenäisiä. Mitään suurempia heikkouksia heillä ei ole, "Lundis" luonnehtii KuPS:aa.

Monella on mielessä joukkueiden keväinen kohtaaminen Maarianhaminassa. IFK johti ottelua tauolla jo 3-0, mutta KuPS käänsi kamppailun hämmästyttävästi voitokseen loppunumeroiden ollessa 3-4. Lundberg ei kuitenkaan liikaa tuota ottelua muistele.

- Emme ajattele sitä lainkaan. Sen jälkeen on pelattu niin monta ottelua. Nyt on edessä uusi ottelu uusista lähtökohdista.

IFK Mariehamn on kerännyt tällä kaudella 14 ottelustaan 21 pistettä. Edellisessä ottelussaan joukkue voitti KPV:n kotonaan 3-0.

Kotijoukkueelta on varmuudella sivussa loukkaantunut kapteeni Daniel Sjölund.


KuPS-IFK Mariehamn sunnuntaina 21.7. kello 17 Savon Sanomat Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Nya Åland, KuPS:n verkkosivut