IFK Mariehamn
4-3-3
vko.28 // 21.7.2019

KuPS ja IFK Mariehamn jäivät ilman maaleja (KuPS-IFK Mariehamn 0-0)

KuPS ja IFK Mariehamn tahkosivat sunnuntaina maalittoman 0-0 -tasatuloksen Kuopion Savon Sanomat Areenalla.

Ensimmäinen puoliaika oli molemmilta joukkueilta tarkkaa pelaamista. IFK Mariehamnin paras paikka tuli Hampus Lönnille, mutta hänen laukauksensa meni hieman liian keskelle.

Toisella puolikkaalla lähimmäksi maalia pääsi KuPS, jolla oli parikin maukasta paikkaa. Pelin 57. minuutilla Saku Savolaisen yrityksen peitti IFK-vahti Oskari Forsman. Forsman oli mies paikallaan myös Petteri Pennasen yrityksen edessä pelin loppupuolella.

Kuopiolaiset joutuivat muuttamaan kenttäryhmitystään heti ensimmäisen peliminuutin jälkeen, kun aloituskokoonpanoon noussut puolustaja Jiri Nissinen loukkaantui joutuen jättämään kentän. Luis Carlos Murillo tuli lepovuoron sijasta pelaamaan täydet minuutit. Murillo pääsikin tykittämään näyttävästi hyökkääjä Ats Purjeen tarjoilusta, luja veto meni yli (11 min).

Peli eteni tasaiseen ja viihdyttävään tahtiin 34. peliminuutille, jolloin Tommi Jyryn lähettämän kulmapotku aiheutti kiperän tilanteen IFK-maalille, tilanne laukesi vapariksi. IFK ja Hampus Lönn saivat lopussa puoliajan huikeimman paikkansa, jonka KuPS-vahti Miika Töyräs onnistui torjumaan alanurkasta yhdellä kädellä täpärästi kulmapotkuksi (45 min). Tauolle mentiin maalittomissa lukemissa.

KuPS sai loistopaikan 57. minuutilla, kun Murillo keskitti laidasta ja KuPS-hyökkääjä Saku Savolainen pääsi puskemaan muutamasta metristä päin Oskari Forsmania, joka onnistui ilmiömäisesti torjumaan puskun. Uusi KuPS-hyökkääjä Tuco voitti kaksinkamppailun keskialueella ja eteni laukaisupaikkaan, Forsman otti tämänkin vedon kiinni (79 min).

Lisäajalla nähtiin tunteita kiehuttanut tilanne, kun KuPS-kapteeni Petteri Pennanen eteni pallon kanssa kohti IFK-maalia. Pennaselta taklattiin pallo pois ja kotijoukkue vaati taklaustilanteesta rangaistuspotkua, jota ei kuitenkaan vihelletty. Tasaväkinen ottelu päättyi pistejakoon ja KuPS jatkaa omaa pelikauttaan torstaina Varsovassa UEFA Europa Leaguen merkeissä.

KuPS:lla on nyt koossa 27 pistettä pelaamistaan 16 ottelusta. Veikkausliigassa se oikeuttaa tällä hetkellä kolmanteen sijaan.

IFK Mariehamnilla puolestaan pisteitä on 22, mutta ahvenanmaalaisilla on yksi peli vähemmän pelattuna. Saarelaisten sijoitus on nyt seitsemäs.

KPV-KuPS Kokkolan Keskuskentällä sunnuntaina 28.7. kello 17 ja IFK Mariehamn-HIFK Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 28.7. kello 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: KuPS:n tiedote