AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Honka
4-5-1

30

(1-0)

Yleisöä 3512

HIFK
4-4-2
vko.27 // 12.7.2019

Ennakko: FC Honka-HIFK

Ennakko: FC Honka-HIFK

FC Honka pyrkii palamaan KuPS-tappion jälkeen takaisin voittokantaan, kun Tapiolan urheilupuistoon saapuu vieraaksi naapurikaupungin HIFK.

Honka on pelannut nyt kaksi perättäistä ottelua voitoitta. Maarianhaminasta tuloksena oli 2-2 tasapeli, jonka jälkeen KuPS haki pisteet Tapiolasta numeroin 1-2.

Lauantain kamppailuun Honka lähtee Veikkausliigan viidenneltä sijalta. Todella tasaisessa sarjassa erot ovat kuitenkin pienet. Voitolla HIFK:sta keltamustat nousisivat toiseksi.

- Viime pelissä teimme helppoja virheitä varsinkin pelin alkupuolella. Niistä meidän täytyy päästä lauantaina eroon, kommentoi viime aikoina avauskokoonpanoon noussut Abel Suarez.

Täksi kaudeksi Veikkausliigaan palannut HIFK on yllättänyt monet positiivisesti. Kauden alla sarjan häntäpäähän povattu joukkue on tällä hetkellä vakaasti keskikastissa, sijalla kahdeksan. Kausi alkoi punaisten osalta heikosti, sillä kolmesta ensimmäisestä ottelusta tilille tuli vain yksi piste. Viime aikoina vire on ollut parempi. HIFK pelasi seitsemän ottelua tappioitta, kunnes HJK oli viime kierroksella pelatussa Stadin Derbyssä vahvempi.

HIFK:n päävalmentaja Tor Thodesen kertoo kuitenkin positiivsta joukkueen menneestä treeniviikosta ja paljastaa ainakin yhden kauan odotetun debyytin tapahtuvan lauantaina.

– Meillä on ollut hyvä treeniviikko luonnonnurmella Vantaalla, jossa olemme treenanneet tämän viikon Helsinki Cupista johtuen. Fokuksemme on ollut HJK-ottelussa vähemmän hyvin toimineissa asioissa, ja näissä olemme nyt pyrkineet kehittämään joukkuetta.

- Tämä on lisäksi ensimmäinen ottelu siirtoikkunan avautumisen jälkeen, ja uusista vahvistuksistamme yleisöllä on huomenna mahdollisuus nähdä ainakin Luís Henrique tositoimissa, Thodesen kertoo.

Honka ja HIFK kohtasivat Veikkausliigan viidennellä kierroksella. Silloin pisteet jäivät Telia 5G Areenalle HIFK:n 2-0 kotivoiton myötä.

Suarez uskoo, että lauantaina kentällä nähdään selvästi edellistä kohtaamista vahvempi Honka.

- Toki ottelusta tulee varmasti tiukka. Olemme harjoitelleet kuitenkin kovaa koko viikon, ja olemme varmasti täysin valmiita ottamaan revanssin, hän sanoo.

Hongan varma poissaolija on Jonas Levänen.


FC Honka-HIFK Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 13.7. klo 13. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, HIFK:n verkkosivut